Ελλάδα

Κατάσχεση 60 εκατ. του Λάσκαρη μαζί με τις μετοχές του Άρη: «Ωμός εκβιασμός, δεν έχω καμία σχέση»

Η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε απόφαση δικαστηρίου για κατάσχεση 60 εκατ. ευρώ από την περιουσία του Νίκου Λάσκαρη.Ο ιδιοκτήτης του Άρη έκανε λόγο για εκβιασμό και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Συντηρητική κατάσχεση ύψους 60 εκατ. ευρώ έγινε στον Νίκο Λάσκαρη, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, όπου στο ποσό περιλαμβάνονται και οι μετοχές του στην ΚΑΕ Άρης.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η όλη υπόθεση αφορά δικαστική μάχη του ιδιοκτήτη των Θεσσαλονικέων με έναν Λετονό πρώην συνεργάτη του, ο οποίος ισχυρίζεται πως τα λεφτά που έπρεπε να λάβει από διακίνηση χρυσού στο εξωτερικό, μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς του «αφεντικού» των κίτρινων και της συζύγου του.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, δεσμεύτηκαν τα εν Ελλάδι περιουσιακά στοιχεία του κ. Λάσκαρη: Ουσιαστικά, οι μετοχές της ΚΑΕ, ένα ακίνητο στην Μύκονο και η υπό εκκαθάριση εταιρία «Β. ΖΟΥΛΑΣ ΕΠΕ».

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή και θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αφού υπογράμμισε πως δεν έχει καμία σχέση και πως πρόκειται για «ωμό εκβιασμό, επειδή οι αντίδικοι θέλουν να χαλάσουν τη δημόσια εικόνα μου λόγω του Άρη και να πάρουν λεφτά που δεν τους ανήκουν», ξεκαθάρισε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το τμήμα μπάσκετ. «Όχι, δεν θα είναι... απλήρωτοι οι παίκτες, η περιουσία μου στο εξωτερικό είναι πολλαπλάσια από αυτή που ζητούν οι συγκεκριμένοι κύριοι».

«Καταρχάς δεν είναι κατασχεμένες οι μετοχές. Γνωρίζετε εσείς κάποιον επιχειρηματία στην Ελλάδα που να μην έχει επιχειρηματικές διενέξεις; Κατηγορούμαι για κάτι ενώ δεν είμαι συμβαλλόμενο μέρος! Είναι ένας ωμός εκβιασμός με σκοπό τον διασυρμό της δημόσιας εικόνας μου, λόγω και της παρουσίας μου στον Άρη, με στόχο οι αντίδικοι να πάρουν χρήματα από μένα που δεν τους ανήκουν. Αρχικά να τονίσουμε πως κατάσχεση είναι μία μη τελεσίδικη απόφαση. Μιλάμε ουσιαστικά για απλή απαγόρευση μεταβίβασης περιουσίας και φυσικά και των μετοχών του Άρη. Τώρα είναι... σχετικό να μιλάμε για περιουσία γιατί η ΚΑΕ Άρης δεν έχει λογιστική αξία λόγω των χρεών, αλλά έχει μεγάλη αξία για μένα όπως φυσικά και για όλους τους Αρειανούς και το μπάσκετ. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά μπορώ να σας πω πως δεν έχω καμία σχέση με το θέμα. Οι συγκεκριμένοι κύριοι έβγαλαν πολλά χρήματα από εμάς, φαίνεται όμως ότι δεν τους έφταναν και τώρα κάνουν άλλα πράγματα γιατί δεν έχουν μερίδιο στις νέες επιχειρήσεις μας. Κάνουν εκβιασμό και θέλουν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα μας. Μας είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους. Στην αρχή ζήτησαν 30-40 εκατομμύρια και είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν τα δίναμε θα προχωρούσαν σε αυτές τις κινήσεις. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα και θα το δούμε».

Ερωτηθείς για το αν αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ενασχόλησή του με τον Άρη, απάντησε... ξεκάθαρα: «Αυτές οι δήθεν απαιτήσεις των αντίδικων μας έχουν δημιουργήσει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά όχι δεν επηρεάζεται ο Άρης. Δεν θα είναι απλήρωτοι οι παίκτες! Έχω πολλαπλάσια λεφτά από αυτά που ζητάνε. Ξέρω πως στην Ελλάδα της κρίσης αυτό ακούγεται κάπως να μιλάω έτσι για τα 60 εκατ. ευρώ και ζητώ συγγνώμη, αλλά έχω γεννηθεί έξω, έχω μεγάλη περιουσία και έχω βγάλει τα χρήματά μου έξω. Στην Ελλάδα μόνο φέρνω χρήματα...».

Ο Νίκος Λάσκαρης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το επίπεδο έρευνας της δικαιοσύνης λόγω του ότι η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρει ότι υπάρχει χρέος 1 εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα της Ελβετίας. «Κι αυτό δεν ισχύει. Το υποστηρίζει κάποιος στην ένορκη εξέτασή του και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε έλεγχος ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν ισχύει. Αρχικά ζήτησαν 100 εκατομμύρια ευρώ ακόμη και η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι παράλογη. Αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα, θα αποδείξουμε κι εδώ ότι δεν υπάρχει οφειλή. Για την εταιρία που λένε, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Είναι αγγλική εταιρία που δημιουργήθηκε βάσει του αγγλικού δικαίου, με αγγλικό νόμο. Οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν πελάτες της συζύγου μου. Έχουμε πολλαπλάσια περιουσία στο εξωτερικό. Το σημαντικό για μας στην Ελλάδα είναι ο Άρης. Δεν λέω ότι υπάρχει προκατάληψη από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν ρώτησαν καν ποιανού είναι τα χρήματα που στάλθηκαν. Στον Άρη μπαίνουν δικά μου χρήματα. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά μιλάμε για ωμό εκβιασμό. Χρησιμοποιούν έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα να κινηθείς νομικά εναντίον κάποιου αν ο σύζυγός του είναι Έλληνας υπήκοος. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μου. Είναι κρίμα που η δικαιοσύνη δεν έψαξε περισσότερο τα πράγματα γιατί μιλάμε για εκβιασμό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακόβουλο από την πλευρά της δικαιοσύνης. Μας είχαν εκβιάσει και στο εξωτερικό. Δεν θέλαμε να πάρει έκταση στην Ελλάδα. Το θέμα θα κριθεί όμως στο εξωτερικό. Αυτοί ποντάρουν στο ότι είμαι στον Άρη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x