Euroleague

«Καθάρισε» και την Μπάμπεργκ η Ζαλγκίρις!

Την τρίτη σερί της νίκη στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Ζαλγκίρις, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να «λυγίζει» την Μπάμπεργκ (88-84) του θετικότατου Ζήση και να ανεβαίνει στο 8-5.

Παρέσυρε και την Μπάμπεργκ το… τρένο της Ζαλγκίρις!

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «λύγισε» αυτή του Αντρέα Τρινκιέρι (88-84), έφτασε τις 3 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 8-5. Στο 6-7 «έπεσαν» οι Γερμανοί που έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν οκτάδα! Στη Βαλένθια αγωνίζονται την Πέμπτη οι γηπεδούχοι, υποδέχονται την Ρεάλ Μαδρίτης οι φιλοξενούμενοι.

Μεγάλο ματς από τον Μιλάκνις με 20 πόντους και 6 τρίποντα, από κοντά και οι Γιανκούνας (17 π., 5 ρ.), Καβαλιάουσκας (15 π.) και Πάνγκος (11 π., 6ρ., 4α.). Πάλευαν μόνοι τους αλλά δεν έφταναν οι Ράιτ (22π., 5ρ.), Χάκετ (17π.). Εξαιρετικό ματς και ο Ζήσης για τους ηττημένους με 8 πόντους και 9 ασίστ.

Το ματς



Ο Ντέιβις με δύο βολές έδωσε σκορ στην αναμέτρηση και το πρώτο προβάδισμα στη Ζαλγκίρις κόντρα στη Μπάμπεργκ, με τις δύο ομάδες να πάνε χέρι-χέρι μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου (6-7). Ωστόσο, ο Ράιτ ανέλαβε δράση και οι Γερμανοί με ένα σερί 9-0 έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά στο ματς (6-16). Η απάντηση των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση και με επιμέρους σκορ 15-6 έριξαν την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-22).

Το πρώτο τρίποντο του Μίτσιτς στο ματς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Λιθουανούς (24-22), με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς. Ο Μιλάκνις άρχιζε να μπαίνει στον ρυθμό του αγώνα, ο Καβαλιάουσκας βοηθούσε επίσης στο σκοράρισμα αλλά και πάλι η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ καθώς οι Γερμανοί έβρισκαν τις λύσεις (35-33). Ο Μιλάκνις δεν σταματούσε να πυροβολάει από τα 6,75 (3/3) έχοντας 11 πόντους, ο Γιανκούνας βοηθούσε επίσης αλλά οι εμπνεύσεις του Ράιτ και η δημιουργία του Χάκετ κράτησαν την Μπάμπεργκ μέσα στο ματς, με το 50-49 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Μιλάκνις συνέχισε από εκεί που έμεινε σκοράροντας ακόμη δύο τρίποντα, η ψαλίδα έδειχνε να ανοίγει αλλά με τον Ζήση να μοιράζει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, η Μπάμπεργκ δεν επέτρεπε στην Ζαλγκίρις να πάει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Μαόντο Λο με πέντε σερί πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου δε, έφερε το σκορ στα ίσα (72-72) και το ματς ξεκινούσε ξανά από την αρχή.

Ένα καλάθι του Γιανκούνας και μία βολή του Τουπάν (σσ. ο μοναδικός του πόντος στον αγώνα) έβαλαν τους γηπεδούχους στο +3, ο Ζήσης απάντησε άμεσα αλλά ο Πάγνκος με τέσσερις σερί πόντους έδωσε ξανά μια «ανάσα» στην ομάδα του Σάρας (80-76). Ο Χάκετ με 3/4 βολές έριξε ξανά τη διαφορά στον πόντο και έβαλε εκ νέου φωτιά στο ματς, με 3:40 να απομένουν. Κάπου εκεί ο Γιανκούνας βγήκε μπροστά, πέτυχε έξι από τους τελευταίους οκτώ πόντους της ομάδας του και της χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 50-49, 72-72, 88-84

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x