Euroleague

Κέι Σι Ρίβερς: Η κορυφαία χρονιά της καριέρας του

Δεν ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή του Παναθηναϊκού Superfoods. Όμως ο Κέι Σι Ρίβερς αποδεικνύεται στην πράξη η πιο έξυπνη κίνησή του και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του.

Η μεταγραφή του Κέι Σι Ρίβερς αντιμετωπίστηκε από αρκετούς από αδιάφορα μέχρι… δύσπιστα. Κινήσεις όπως των Μπουρούση, Τζέιμς, Σίνγκλετον, ακόμη και του πρωταθλητή Ευρώπη με την ΤΣΣΚΑ Νίκολς αντιμετωπίστηκαν πολύ πιο ζεστά από αυτή του 29χρονου, που ήταν ανέκαθεν ένας καλός ρολίστας αλλά… ως εκεί. Όχι μόνο στη Ρεάλ, αλλά ακόμη και στα χρόνια του στη Χίμκι, την Μπάγερν, Μπενετόν, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ροάν.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, για πολλοστή φορά πως τα κασέ δεν παίζουν μπάσκετ. Ο στρουμπουλούλης Ρίβερς έχει εξελιχθεί αν όχι στην πιο πολύτιμη μεταγραφή των «πράσινων» σίγουρα σε αυτή που εξέπληξε περισσότερο από κάθε άλλον ευχάριστα τους φίλους της ομάδας. Αποκτήθηκε ως ένας καλός περιφερειακός αμυντικός, που έρχεται να δώσει λύση και συνέπεια στο μακρινό σουτ, αλλά αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από αυτό. Για πρώτη, ίσως, φορά στην καριέρα του ο ανιψιός του Μπάιρον Ντίνκινς βγάζει ηγετικά προσόντα και παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Όχι μια οποιαδήποτε ομάδα, μία Χίμκι ή Μπάγερν, αλλά… ολόκληρο Παναθηναϊκό.

Η χθεσινή του εμφάνιση στη νίκη επί της Αναντολού Εφές ήταν απλώς μία ακόμη απόδειξη για του λόγου το αληθές. Ο Ρίβερς ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους (23), που είχε σημειώσει μόλις την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα με 11,9 πόντους ανά αγώνα καταγράφει τον υψηλότερο μέσο όρο στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα (ξεπερνώντας τους 10,8 πέρσι με την Μπάγερν), ενώ κάνει και ατομικό ρεκόρ σε ευστοχία στα τρίποντα με 44,6% (37/83), πάνω από το 43,1% που είχε πέρσι με την Μπάγερν.

«Πρέπει να μείνει για πάντα», έγραψε στο Instagram ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μην κρύβοντας την ικανοποίησή του για την προσφορά του Κέι Σι Ρίβερς. Στο χέρι του είναι, καθώς το καλοκαίρι είχε υπογράψει για 1+1 χρόνια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x