Ελλάδα

Κεραμιδάς στον ΣΠΟΡ FM: «Έχουμε τα μικρά μας όνειρα και στο Παγκόσμιο»

Στα όνειρα της Εθνικής Γυναικών, ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου, αλλά και στα πολλά προβλήματα στην προετοιμασία αναφέρθηκε ο Κώστας Κεραμιδάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Με μεγάλη χαρά και με στόχο να απολαύσει τη συμμετοχή της θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Γυναικών, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Κεραμιδάς, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κεραμιδάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για το πώς είναι η Εθνική ομάδα ενόψει της έναρξης της διοργάνωσης: «Η τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ μας έδωσε το δικαίωμα να είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς συνεχίζουμε με σκυμμένα κεφάλια τη δουλειά. Θα πρέπει να απολαύσουμε τη διοργάνωση, έχοντας τα δικά μας μικρά όνειρα και ενθουσιασμό. Όμως, είχαμε προβλήματα στην προετοιμασία με πολλούς τραυματισμούς. Σε κανένα από τα φιλικά δεν καταφέραμε να συμπληρώσουμε το βασικό ρόστερ. Τελικά συγκροτήσαμε την ομάδα και είμαστε όλοι εδώ. Πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε τη χημεία για να είμαστε ανταγωνιστικοί αύριο».

Για τη δυναμικότητα στον όμιλο: «Είχαμε αντιμετωπίσει και πέρυσι τη Γαλλία. Είναι μία ισχυρή ομάδα και μία από τις υπερδυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Φέτος είναι πιο ενισχυμένη, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε το σκορ όσο περισσότερο γίνεται. Ο Καναδάς είναι πιο άγνωστος, όμως έχει κατεβάσει το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του. Είναι μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα, όπου στα φιλικά έχασε με μικρή διαφορά από τη Γαλλία και με τις ΗΠΑ ήταν ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα έχει προπονήτρια ελληνικής καταγωγής».

Για τους στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι είναι ίδιοι με πέρυσι. Από την στιγμή του τζάμπολ θέλουμε να διεκδικήσουμε κάθε φάση στον αγώνα. Εάν πάρουμε μία νίκη, όπως περιμένουμε κάτι τέτοιο με την Κορέα, αυτό θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στους “8”. Για μένα θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό. Ο στόχος είναι απλός: Μπαίνουμε στο γήπεδο και δεν αφήνουμε φάση χαμένη».

Για την κατάσταση της Σπανού: «Έπαθε διάστρεμμα στις τελευταίες φάσεις της τελευταίας προπόνησης. Το παλεύει. Δεν έχει κάνει ακόμη προπόνηση και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη να παίξει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x