Euroleague

«Κλείδωσε» Ευρωλίγκα η Γαλατάσαραϊ

Ο αποκλεισμός της Λοκομοτίβ Κουμπάν εξασφάλισε στη Γαλατάσαραϊ θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα. Δείτε πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της νέας διοργάνωσης.

Μια από τις λιγοστές εκκρεμότητες για τη νέα Ευρωλίγκα διευθετήθηκε. Η ήττα της Λοκομοτίβ Κουμπάν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τής στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση στη διοργάνωση της νέας σεζόν μέσω της κατάκτησης του τροπαίου. Αν αυτό συνέβαινε, θα έπαιρνε τη θέση της κατόχου του Eurocup, Γαλατάσαραϊ, που όμως πλέον έχει «κλειδώσει» τη θέση της στην επόμενη Ευρωλίγκα. Αντίθετα, η «Λόκο» μένει εκτός διοργάνωσης, μιας και έχει ήδη αποκλειστεί στη VTB League και όλα δείχνουν πως η wild card της διοργάνωσης θα πάει στα χέρια της ζάμπλουτης Νταρουσάφακα.

Έτσι λοιπόν, τη νέα Ευρωλίγκα των 16 ομάδων θα συνθέτουν οι 11 που έχουν υπογράψει δεκαετή συμβόλαια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Αναντολού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζαλγκίρις Κάουνας, η κάτοχος του Eurocup Γαλατάσαραϊ, ο Ερυθρός Αστέρας που κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα, η ομάδα που θα κατακτήσει την γερμανική λίγκα, ο νικητής της VTB League ή η φιναλίστ αν κατακτήσει τον τίτλο η ΤΣΣΚΑ, καθώς και η ομάδα που θα πάρει τη wild card.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x