Ελλάδα

Κληρώνει για την Ελλάδα για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ

Αύριο το μεσημέρι πραγματοποιείται στην Γκουανγκζού η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, που θα γίνει το 2019 στην Κίνα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες από το sportfm.gr.

Η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο του μπάσκετ σε μια νέα εποχή άρχισε… Αύριο το μεσημέρι (14:00) πραγματοποιείται στην Γκουανγκζού η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, που θα γίνει το 2019 στην Κίνα. Στη διαδικασία θα είναι παρόντες και οι Σκότι Πίπεν, Άντριου Γκέιζ, Αντρέι Κιριλένκο και Γι Τζιανλιάν.

Το μπάσκετ ακολουθώντας το παράδειγμα του ποδοσφαίρου καθιερώνει προκριματικά για τις μεγάλες διοργανώσεις μεσούσης της περιόδου και η αρχή θα γίνει από την επόμενη σεζόν.

Η κλήρωση για τα προκριματικά στην ευρωπαϊκή ζώνη θα γίνει στις 14:25 και η Ελλάδα θα μάθει τους τρεις αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των προκριματικών. Βάσει του νέου συστήματος, θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και από τα έξι ματς που θα γίνουν (κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει την άλλη εντός κι εκτός έδρας) οι τρεις πρώτες ομάδες περνούν στη δεύτερη φάση των προκριματικών, όπου δημιουργούνται τέσσερα γκρουπ των έξι μεταφέροντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Εκεί κάθε ομάδα θα δώσει ακόμη έξι ματς (δεν θα αντιμετωπίσει ξανά τις ομάδες που συνάντησε στον πρώτο γύρο και προκρίθηκαν) και στο τέλος της διαδικασίας οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ περνούν στα τελικά, συνολικά δηλαδή δώδεκα από όλη την Ευρώπη.

Οι αγώνες της πρώτης προκριματικής φάσης των ομίλων θα γίνουν σε τρία «παράθυρα», που θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες το καθένα: το Νοέμβριο του 2017, τον Φεβρουάριο του 2018 και τον Ιούνιο του 2018. Οι αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης των ομίλων θα γίνουν επίσης σε τρία «παράθυρα» με δύο αγώνες έκαστο: Σεπτέμβριο του 2018, Νοέμβριο του 2018 και Φεβρουάριο του 2019.

Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βάσει των αποτελεσμάτων στο Ευρωμπάσκετ του 2015 (όπου ήταν πέμπτη). Οι 24 ομάδες εκείνης της διοργάνωσης έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με την τελική τους κατάταξη στο του τουρνουά, ενώ άλλα δύο γκρουπ θα σχηματιστούν από τις 13 ομάδες που θα δώσουν τον Αύγουστο (2-17/8) αγώνες πρόκρισης για τις οκτώ τελευταίες θέσεις (Σλοβακία, Σουηδία, Βοσνία, Αρμενία, Αλβανία, Αυστρία, Ολλανδία, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Λευκορωσία).

Τα έξι δεδομένα γκρουπ δυναμικότητας, λοιπόν, είναι τα εξής:

1ο Γκρουπ: Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Λιθουανία.
2ο Γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία.
3ο Γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία.
4ο Γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία.
5ο Γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο.
6ο Γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία.

Από τις ομάδες του 1ου, του 4ου, του 5ου και του 8ου γκρουπ δυναμικότητας θα τροφοδοτηθούν ο πρώτος, ο τρίτος, ο πέμπτος και ο έβδομος όμιλος, ενώ οι ομάδες του 2ου, του 3ου, του 6ου και του 7ου γκρουπ δυναμικότητας θα τροφοδοτήσουν τον δεύτερο, τον τέταρτο, τον έκτο και τον όγδοο όμιλο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x