Ευρώπη

Κορυφαίος νέος παίκτης της VTB Λίγκα ο Αρτέμ Κλιμένκο

Ο Αρτέμ Κλιμένκο είναι ο φετινός νικητής του τίτλου του «Καλύτερου νέου παίχτη» του πρωταθλήματος της VTB Λίγκας της σεζόν 2015-2016.

Ο 22χρονος, Αρτέμ Κλιμένκο, λόγω της πετυχημένης πορείας του τη φετινή σεζόν στη VTB Λίγκα κατάφερε να αποκτήσει τον πολυπόθητο τίτλο του «Καλύτερου νέου παίχτη».

Για να αναδειχθεί κάποιος νικητής, παραδοσιακά πρέπει να καλύπτει ένα σύνολο πολλών παραγόντων.

Ποια είναι αυτά; Τα αποτελέσματα από τους επτά μήνες της κανονικής περιόδου, η στατιστική κατάταξη, καθώς και οι απόψεις του Συμβουλίου του Συνδέσμου της Λίγκας, που αποτελείται από 12 γνωστές προσωπικότητες του μπάσκετ από διαφορετικές χώρες.

Ως αποτέλεσμα, οι καλύτεροι νεαροί καλαθοσφαιριστές της VTB Λίγκα αυτή τη σεζόν, είναι ο Αρτέμ Κλιμένκο της ρωσικής ομάδας Άβτοντορ, ο οποίος συνέλεξε συνολικά 8 βαθμούς, ο Γιανις Μπέρζινς της λιθουανικής VEF, με 6 βαθμούς και ο Ντένις Ζαχάροφ της ρωσικής Ενισέι Κρασνιογιάρσκ, που συγκέντρωσε 5 βαθμούς.

Ο Αρτέμ Κλιμένκο ολοκλήρωσε τη κανονική σεζόν της VTB Λίγκα με μέσο όρο 7.7 πόντους και 4.8 ριμπάουντ σε 27 παιχνίδια.

Μάλιστα, για τη ρωσική ομάδα Άβτοντορ που αγωνίζεται, αποτέλεσε βασικό άξονα, καθώς συνέβαλε στην επιτυχία του συλλόγου, η οποία αυτή τη σεζόν έφτασε στην καλύτερη θέση που έχει φτάσει ποτέ στο πρωτάθλημα, αφού τερμάτισε στην 6η θέση.

Επιμέλεια: Βίλλυ Κεφαλά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x