Ελλάδα

Κορυφαίος προπονητής της Α1 ο Πασκουάλ!

Από τον Παναθηναϊκό προέρχεται κι άλλος ένας κορυφαίος της φετινής Α1, καθώς μετά τον MVP Νικ Καλάθη, ο Τσάβι Πασκουάλ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής!

Νέα πρωτιά για τον Παναθηναϊκό Superfoods! Μετά τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της φετινής Α1, ο Τσάβι Πασκουάλ ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Καταλανός κόουτς διαδέχθηκε στις 22 Οκτωβρίου τον Αργύρη Πεδουλάκη, στον «πράσινο» πάγκο, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Α1 στις 31 του ίδιου μήνα και στη νίκη επί της Κύμης.

Στη σχετική ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 14 ΚΑΕ, ο Τσάβι Πασκουάλ συγκέντρωσε 10 ψήφους έναντι 7 του Άρη Λυκογιάννη του Κολοσσού Ρόδου. Από την άλλη, ο 45χρονος κόουτς κυριάρχησε στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων λαμβάνοντας 35 ψήφους έναντι των Γιάννη Καστρίτη (Τρίκαλα), Ντίνου Καλαμπάκου (Κόροιβος Αμαλιάδας) που πήραν από 7, ενώ στην ψηφοφορία του κοινού συγκέντρωσε ποσοστό 42,6% (671 ψήφους) έναντι 22,95% (361 ψήφους) του Γιάννη Σφαιρόπουλου του Ολυμπιακού.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα στην πρώτη σεζόν μου στην Ελλάδα να αναδεικνύομαι μετά από ψηφοφορία ως καλύτερος προπονητής», ήταν τα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και την ομάδα μου για αυτή την διάκριση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για όσα πετύχαμε. Ευχαριστώ, επίσης, όσους με ψήφισαν».

Ψηφοφορία προπονητών και αρχηγών

inner

Πασκουάλ 10
Λυκογιάννης 7
Καλαμπάκος 3
Καστρίτης 3

Ψηφοφορία κοινού και δημοσιογράφων

inner

Πασκουάλ 706
Σφαιρόπουλος 361
Μαρκόπουλος 150
Πρίφτης 130
Μανωλόπουλος 69

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x