Ελλάδα

Κούγιας για το ηχητικό Πρίντεζη: «Παντοδύναμοι πια οι δημοσιογράφοι, σε δύσκολη θέση οι δικαστές»

Το νομικό «πάτημα» που έχουν πλέον οι δημοσιογράφοι για να προχωρούν σε αποκαλύψεις όπως το ηχητικό απόσπασμα του Γιώργου Πρίντεζη εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξης Κούγιας.

Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαρροή του ηχητικού αποσπάσματος του Γιώργου Πρίντεζη πήρε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» (και παρόλο που ο άσος του Ολυμπιακού είναι εντολέας του) παραδέχθηκε ότι με τον νομικό όρο του «δικαιολογημένου ενδιαφέροντος», οι δημοσιογράφοι είναι πλέον παντοδύναμοι και οι δικαστές είναι σε δύσκολη θέση για να τους καταδικάσουν.

Κατά τ’ άλλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΑΕΛ, τονίζοντας ότι τη μέρα που θα το κάνει θα αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.



Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Κούγιας στον Κυριάκο Θωμαΐδη

Για το ενδιαφέρον που θα έχουν οι δικαστικές αποφάσεις για τις στοιχηματικές εταιρείες: «Τι ενδιαφέρον να υπάρχει όταν μια ιστορική ομάδα όπως η Παναχαϊκή επιλέγει για επενδυτή κάποιον που ασχολείται με το στοίχημα; Τον κ. Δρόσο; Έχει στοιχηματικές εταιρείες και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Είναι μια ομάδα που διεκδικεί άνοδο και πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά το θέμα με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Δεν μπορείς να πεις και τίποτα, γιατί θα σε φωνάξει ο κ. Λαΐνης για πειθαρχικές διώξεις».

Για την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει όσα ξέρει για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εγώ τη μέρα που θα πουλήσω την ΑΕΛ, εκείνη την ημέρα θα αποκαλύψω όλα όσα γνωρίζω για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μιλήσω για πρόσωπα και συμπεριφορές».

Για τη διαρροή του ηχητικού Πρίντεζη: «Είναι ακόμα εντολέας μου, χειρίζομαι υποθέσεις της οικογενείας του γιατί υπάρχει μια τεράστια διάσταση με τον θείο του. Έτσι όπως είναι οπλισμένο το οπλοστάσιο του δημοσιογράφου με τον νομικό όρο του “δικαιολογημένου ενδιαφέροντος”, είναι παντοδύναμοι πια οι δημοσιογράφοι.

Οι δικαστές είναι σε δύσκολη θέση να καταδικάσουν ανθρώπους που λένε αλήθειες. Ακόμα και στα όρια της αλήθειας να είναι μια αποκάλυψη, γιατί αλλιώς θα κλείσουν στόματα. Έχει αρχίσει να κάμπτεται πολύ η ακραία εφαρμογή του όρου “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα” και αυτό ξεκίνημα με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό μπαίνουν πολλές υποθέσεις στο αρχείο.

Αν με αυτόν τον όρο προσπαθούμε να φιμώσουμε ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους ένα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τη διάπραξη ενός εγκλήματος, φτάνουμε σε εντελώς διαφορετική προσέγγιση του όρου “κράτους δικαίου”. Αρκεί να έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς δημοσιογράφους, που σέβονται τον κώδικα δεοντολογίας, τη νομοθεσία και ότι είναι πολύ εύκολο να στιγματίσεις κάποιον με μια ποινική δίωξη και παρόλο που μετά τον απαλλάσσει η Δικαιοσύνη, να μένει το στίγμα»
.

Για το «Koriopolis»: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτή την υπόθεση, γιατί ήμουν πρωταγωνιστής και υπήρχε η παρανόηση ότι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ήμουν εγώ και από μένα εξαρτιόταν η καταδίκη των εμπλεκομένων. Υπήρχε ένα αντικειμενικό στοιχείο που ήταν οι συνομιλίες. Οι συνομιλίες όταν χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία. Εγώ δεν είχα τη δικογραφία στα χέρια μου. Τώρα την έχω λόγω μιας αντιδικίας μου με τον κ. Πατέρα και ανακαλύπτω κάθε μέρα ότι έγινε επιλογή κατηγορούμενων από την αστυνομία και την εισαγγελέα.

Υπάρχουν συνομιλίες όπου υποδεικνύεται σε άνθρωπο που δεν είναι στη ζωή, στον Ψωμιάδη, που μένει ο Πιλάβιος, ώστε να πάει να τον εκβιάσει για να βάλει διαιτητές της αρεσκείας του, για να αντιμετωπίσει τον Μπέο, κατά τη συνομιλία που υπάρχει του ανθρώπου αυτού με κορυφαίο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας. Είναι τεράστιος ο αριθμός των συνομιλιών.

Τον μεν Ψωμιάδη τον παρέπεμψαν για οποιαδήποτε άλλη συνομιλία και αυτή τη συνομιλία που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του Πιλάβιου κανείς δεν την αξιοποίησε ποτέ. Αυτό έγινε επειδή ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και μεγάλος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου (με τίτλους) ήταν αυτός που ξεκίνησε -επειδή είχε διασυνδέσεις με εισαγγελείς- τις έρευνες για το Koriopolis για τους δικούς του λόγους.

Γι’ αυτό θέλω να φύγω από το ποδόσφαιρο. Όταν δεν θα εξαρτώμαι από κανέναν, θα μπορώ αυτή την ποδοσφαιρική σοφία να την αναδείξω για να βοηθήσω το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν προτεραιότητες στη ζωή. Ό,τι και να πει κάποιος για μένα, την επαγγελματική μου διαδρομή δεν μπορεί να την κλονίσει. Αυτό δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς. Αυτό το λειτούργημά μου όμως το έχω πλήξει με το ποδόσφαιρο.

Επειδή λοιπόν συνεχίζουν να με εμπιστεύονται σοβαροί άνθρωποι και επειδή έχω δυο παιδιά σε ευαίσθητη ηλικία, εγώ δεν μπορώ να φεύγω το Σ/Κ για να προστατεύσω την ΑΕΛ από τον Λάμπρου στην Ξάνθη ή από τις συμπεριφορές του Γιάννη Παπαδόπουλου ή να βρίσκομαι στις εκλογές των Ενώσεων. Είναι μέρος της προσωπικής μου κουλτούρας το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν προτεραιότητες. Πώς να μείνεις σε αυτό το ποδόσφαιρο που πρέπει να είσαι σφουγγοκωλάριος του Γραμμένου, του Παπαδόπουλου και του εκάστοτε ισχυρού του ελληνικού ποδοσφαίρου και να χαλάς τόσα χρήματα; Είναι και θέμα αξιοπρέπειας»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x