Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Κούρτης στο sport-fm.gr: «Να παίζουμε σαν να μην υπάρχει αύριο»

Για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ του Αιγάλεω μίλησε στο sport-fm.gr ο πολύπειρος small forward, ο οποίος θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια το «Σίτι» μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό του στην Α1.

Με το… μαχαίρι στα δόντια πρέπει να αγωνίζεται το Αιγάλεω, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β’ Εθνική, σύμφωνα με τον Νίκο Κούρτη.

Ο εκ των ηγετών του «Σίτι» αλλά και εκείνος που πρωτοστάτησε με 13 πόντους στη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του επί του ΟΦΗ στα «Δύο Αοράκια» την περασμένη Κυριακή, παραχώρησε δηλώσεις στο sport-fm.gr.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε τόσο στους βραχυπρόθεσμους, όσο και στους μακροπρόθεσμους στόχους του Αιγάλεω, το οποίο φέτος επέστρεψε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ύστερα από απουσία πέντε ετών.

Μερικές φορές από τις λεπτομέρειες φαίνεται το επίπεδο ορισμένων ομάδων. Σε αυτή τη βάση, τα επιπέδου… NBA αποδυτήρια που εγκαινίασε το Αιγάλεω στο φινάλε της περασμένης σεζόν «αντικατοπτρίζουν» τους σκοπούς που έχουν για το μέλλον οι ιθύνοντες της ομάδας των Δυτικών Προαστίων.

Αναλυτικά, ο Νίκος Κούρτης μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-το πρότζεκτ του Αιγάλεω: «Φέτος είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει το μεγάλο μπάτζετ. Η ομάδα αποφάσισε τελευταία στιγμή να κατέβει στη Β' Εθνική. Πάμε με την εμπειρία 2-3 μεγάλων σε ηλικία παικτών, σε συνδυασμό με το ταλέντο νεαρών παιδιών από μικρότερες κατηγορίες αλλά και με την καθοδήγησή του προπονητή μας, Δημήτρη Λιόγα. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό και η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά το καταφέρνουμε. Πάντως, είμαστε ακόμα στην αρχή. Θέλουμε πολλή δουλειά».

-τον φετινό στόχο της ομάδας: «Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την κατηγορία. Θέλουμε να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα με τον ΑΣ Λοκρός Αταλάντης (20/10). Φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πάμε βήμα βήμα».

-τη σπουδαία νίκη επί του ΟΦΗ (63-56, ενώ βρέθηκαν να χάνουν 54-43 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου): «Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Πάθαμε ένα "μπλακ άουτ" στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο μείναμε στους εφτά πόντους. Αποφασίσαμε, όμως, στην τελευταία περίοδο να τα παίξουμε όλα για όλα. Είχαμε πολύ καλή λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι, παίξαμε "ξύλο" και αγωνιστήκαμε σαν να μην υπήρχε αύριο, όπως δηλαδή πρέπει να κάνουμε συνέχεια φέτος».



-το αν υπάρχει στο μυαλό του κλαμπ η σκέψη της Α1 (τελευταία φορά αγωνίστηκε το 2009): «Μέχρι πέρυσι υπήρχε σίγουρα. Για εκεί πήγαινε το πράγμα. Ωστόσο, αλλάξανε πολλά το καλοκαίρι. Πρώτα θα κοιτάξουμε να "σώσουμε" την κατηγορία και μετά το βλέπουμε. Θεωρώ, ότι αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας φέτος, από του χρόνου μπορούμε να πάμε για καλύτερα πράγματα».

-την ώθηση που δίνει στην ομάδα το «Σταύρος Βενέτης»: «Ίσως από τις καλύτερες έδρες που υπάρχουν. Δύσκολα περνάει κάποια ομάδα από αυτήν. Θέλουμε να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, για να φέρνουμε και περισσότερο κόσμο. Τον θέλουμε στο πλευρό μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x