Euroleague

Ξαναγράφει ιστορία ο Διαμαντίδης

Τα παιχνίδια με την Λαμποράλ δίνουν την ευκαιρία στον Δημήτρη Διαμαντίδη όχι μόνο να παίξει το τελευταίο Final-4 της καριέρας του, αλλά να σκαρφαλώσει κι άλλο στη λίστα των αρχισκόρερ της Ευρωλίγκας.

Άπαντες στον Παναθηναϊκό ζουν κι αναπνέουν για τα ματς με την Λαμποράλ Κούτσα. Η «κάψα» είναι μεγάλη για επιστροφή σε Final-4, για πρώτη φορά μετά το 2012. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την τελευταία χρονιά του αξεπέραστου Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διότι όπως και να το κάνουμε όλοι θέλουν να δουν τον μεγάλο αρχηγό στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο 3D έχει την ευκαιρία στα προσεχή παιχνίδια να μπει ακόμα πιο γερά στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πώς; Απέχει 26 πόντους από το να πιάσει τον Μάικ Μπατίστ στην πέμπτη θέση των αρχισκόρερ της Ευρωλίγκας. 2.470 έχει αυτή την ώρα ο Διαμαντίδης, 2.496 έχει ο παλαίμαχος πρώην συμπαίκτης του στον Εξάστερο!

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό… σκαλοπάτι που μπορεί να ανέβει ο Μήτσος. Γιατί εφικτή είναι και η τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, εκεί όπου για την ώρα «φιγουράρει» ο Γιάκα Λάκοβιτς με 2.524 πόντους (+54 από Διαμαντίδη)!

Υπενθυμίζεται φυσικά πως ο θρύλος του Διαμαντίδη είναι πρώτος σε ασίστ, πρώτος σε κλεψίματα, πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης, 11ος σε ριμπάουντ και 14ος σε τάπες, ο μόνος γκαρντ που βρίσκεται τόσο ψηλά στις δύο τελευταίες κατηγορίες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x