Ελλάδα

Ξανθόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Όσα ακούγαμε πριν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ μας συσπείρωσαν»

Κλίμα συσπείρωσης μεταξύ των παικτών του Άρη δημιούργησαν τα όσα λέγονταν πριν τις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε ο γκαρντ των «κιτρινόμαυρων» Βασίλης Ξανθόπουλος.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Μπαμκαι κάτω» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη φιλοξενήθηκε ο πλέιμεϊκερ του Άρη, Βασίλης Ξανθόπουλος.

Ο 33χρονος γκαρντ, επεσήμανε πως τα σχόλια που ακούγονταν για τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» πριν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, «συσπείρωσαν την ομάδα» ενώ πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ο Άρης να έχει ανοδική πορεία».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την σειρά με τον ΠΑΟΚ:
«Είναι λογικό να μην το περίμενε κανείς το 2-0. Δώσαμε δικαιώματα με τις δύο ήττες μας στην κανονική διάρκεια. Τα ρόστερ τα τωρινά σε σύγκριση με αυτά που είχαν οι ομάδες στην αρχή της σεζόν είναι εντελώς διαφορετικά. Κάποιος αντικειμενικός θα μπορούσε να πει πως ο ΠΑΟΚ ίσως έχει καλύτερο ρόστερ. Εμείς παίξαμε μόλις με 3 ξένους και τον Σκοτ που δεν έχει προλάβει να εγκλιματιστεί. Αυτά που ακούγαμε, ωστόσο μας συσπείρωσαν. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι ήταν λάθος και κάναμε το 2-0 για την ομάδα και την υστεροφημία μας»

Για τον ελληνικό κορμό στην ομάδα:
«Το σημαντικότερο ειδικά στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες είναι οι γηγενείς παίκτες. Αυτοί πονάνε περισσότερο τη φανέλα. Τόσο ο Κάμινγκς όσο και ο Ντραγκίσεβιτς αλλά και οι Τζάκσον και Σκοτ που βρίσκονται λιγότερο καιρό στο ρόστερ, δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Οι γηγενείς όμως είναι αυτοί που θα τους ωθήσουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Εκεί φαίνεται πόσο σημαντικό είναι να έχει μια ομάδα ένα ελληνικό κορμό. Εμείς είμαστε μαζί από πέρυσι και αυτό σίγουρα βοηθάει».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου του Άρη:
«Ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός, οπότε καταλαβαίνει το μπάσκετ αρκετά καλά. Είμαστε τυχεροί που στο γήπεδο συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος. Ακούμε τις οδηγίες του κόουτς αλλά και άλλων 2-3 χιλιάδων από τις κερκίδες. Ξέρουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Εμείς μένουμε εδώ πέρα, οι ξένοι έρχονται και φεύγουν».

Για το κατά πόσο αυτός ο κορμός ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου:
«Πάντα μπορούμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Το είπε και ο Βασίλης ο Σίμτσακ, ο οποίος παρεμπιπτόντως παίζει φέτος το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του. Μαζί με το Μούρτο παίζουν μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Με αυτούς και το Ζάρα, όταν παίζουμε μαζί ξέρουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Αυτό είναι το σημαντικό. Έχουμε δημιουργήσει έναν ελληνικό κορμό ο οποίος βελτιώνεται με την προσθήκη των ξένων. Οι Έλληνες που είμαστε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, είμαστε κατά βάση ρολίστες. Εκτός από τον Καββαδά και τον Τσαϊρέλη που ήρθαν φέτος. Ο Άρης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φέρει τους τοπ ξένους παίκτες και για αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό κορμό Ελλήνων που πάει πολύ καλά όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα. Οι απαιτήσεις του κόσμου αυξήθηκαν από την περασμένη σεζόν, καθώς το ότι κοντράραμε τους δύο μεγάλους έδειξε ότι πάμε για κάτι μεγαλύτερο»

Για την πορεία της ομάδας τη φετινή χρονιά:
«Στην κύπελλο ήταν μεγάλη επιτυχία αλλά μας βοήθησε και η κλήρωση. Στο Champions League πήγαμε μία φάση παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και στο πρωτάθλημα είμαστε στην τελική τετράδα. Ωστόσο πέρυσι είχαμε καλύτερη χημεία. Είχαμε λιγότερο ταλέντο αλλά τρυπήσαμε το ταβάνι μας και πήγαμε καλύτερα»

Για τα δεδομένα της επόμενης σεζόν:
«Δεν γνωρίζω τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς. Είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ο Άρης να συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία. Προσωπικά εύχομαι να έχω την υγεία μου και να μπορώ να αγωνίζομαι»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x