Euroleague

Ξέσπασε η Μπασκόνια, στο «καναβάτσο» η Μπαρτσελόνα

Τα… σπασμένα από τις διαδοχικές ήττες από Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα πλήρωσε η Μπαρτσελόνα, με τη Μπασκόνια να κάνει πάρτι (79-93) μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Ξέσπασε πάνω στην Μπαρτσελόνα η Μπασκόνια. Η ομάδα του Αλφόνσο Αλόνσο έκανε «πλάκα» μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», επικρατώντας 93-79 των Καταλανών και τους έστειλε… σπίτι τους! Ανέβηκε στο 12-8 η Μπασκόνια, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στο 8-12 και να ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα για να προκριθεί.

Το ματς



Μονάχα η πρώτη περίοδος ήταν ντέρμπι. Ο Ντόελμαν με τρίποντο έδωσε σκορ στην αναμέτρηση, για να απαντήσει με ένα σερί 11-0 η Μπασκόνια και να πάρει την πρώτη της μεγάλη διαφορά στο ματς (3-11). Το παιχνίδι κυλούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο (9-16) αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ (18-18) και τελικά να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (20-21).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (33-34), αλλά η Μπασκόνια έδειξε να σοβαρεύεται και με τον εκπληκτικό Λάρκιν (15 πόντους στο πρώτο μέρος), πήγε μπροστά στο ημίχρονο με διαφορά δέκα πόντων (43-53). Το… νερό είχε μπει στο αυλάκι, η ομάδα του Αλφόνσο Αλόνσο είχε βρει ξανά τον καλό της εαυτό και με ένα καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο πέτυχε 30 πόντους, έφτασε στο +20 (63-83).

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο προπονητές έκαναν rotation, η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να κλείσει την κάνουλα. Το κατάφερε αλλά δεν έφτανε αυτό καθώς το επιμέρους σκορ ήταν 16-10, με τους «μπλαουγκράνα» να σώζουν τα προσχήματα αλλά να βλέπουν την οκτάδα να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο!

Tα δεκάλεπτα: 20-21, 43-53, 63-83, 79-93

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x