Euroleague

Ξέσπασε στο τέταρτο και «καθάρισε» η Χίμκι

Ένα εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο αρκούσε στη Χίμκι να επικρατήσει 86-68 της Εφές και να παραμείνει σε τροχιά τετράδας. Κορυφαίος ξανά ο Σβεντ.

Δυσκολότερα από όσο μαρτυρά το τελικό 86-68 ήρθε η όγδοη νίκη της Χίμκι στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Εφές. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ντεμπούτο του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν απέφυγε τη δέκατη ήττα της, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε και έφτασε στη νίκη με κορυφαίο (ποιον άλλο;) τον Αλεξέι Σβεντ, που είχε 25 πόντους και 6 ασίστ.

Η Εφές με ένα 9-0 πέρασε μπροστά στο ξεκίνημα (5-9), όμως με τον Σβεντ «ζεστό» από το ξεκίνημα η Χίμκι ξέφυγε με 20-13 και έκλεισε το πολύ παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (26-19). Ο Βιάλτσεφ προστέθηκε στους πονοκεφάλους της Εφές, που είδε τους γηπεδούχους να χτίζουν διψήφια διαφορά στη δεύτερη περίοδο (34-23). Όταν όμως οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα κράτησαν τη ρωσική ομάδα στους τρεις πόντους στα τελευταία τεσσεράμισι λεπτά του ημιχρόνου και με ένα επί μέρους 10-3 με πρωταγωνιστές Σίμον και Ντάνστον έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο στο -4, 37-33.

Η αντεπίθεση της Εφές συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και με τον ΜακΚόλουμ να αφυπνίζεται κατάφερε στα μισά του να περάσει μπροστά (43-45). Σβεντ και Βιάλτσεφ ανέλαβαν δράση και επανάφεραν τη Χίμκι στην πρωτοπορία (57-56), ενώ ένα ξέσπασμα του Γκιλ οδήγησε την ομάδα του στο 67-58 και τον Εργκίν Αταμάν σε απόγνωση επτάμισι λεπτά πριν το τέλος. Το τάιμ άουτ που κάλεσε δεν βοήθησε, η Χίμκι ολοκλήρωσε ένα 11-0 (70-58) και το τρίποντο του Μόνια που διαμόρφωσε το 75-61 με τριάμισι λεπτά να απομένουν ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Δεκάλεπτα: 26-19, 37-33, 57-56, 86-68.
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x