Ελλάδα

Σλούκας: «Θα είμαι παρών με την Εθνική τον Σεπτέμβριο»

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε... πιστός στο ραντεβού του με την Εθνική τον Σεπτέμβριο.

Στο πλευρό της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Κώστας Σλούκας!

Ο διεθνής γκαρντ δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στα παράθυρα κατά της διάρκειας της σεζόν, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτή τη φορά κόντρα σε Σερβία (13/9) και Γεωργία (16/9) θα είναι κανονικά στην επίσημη αγαπημένη!

Πιο αναλυτικά είπε:

«Θα είμαι "παρών" με την Εθνική τον Σεπτέμβριο. Είναι κάτι που θέλω. Έχω ήδη ενημερώσει την ομάδα μου και τον κόουτς(σ.σ. τον Ομπράντοβιτς), έχω ζητήσει άδεια και θα είμαι εκεί. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από όλα τα παιδιά που μετείχαν στην προηγούμενη φάση, κάτι που φαίνεται κι από τις έξι συνεχόμενες νίκες. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Επιπλέον ο διεθνής γκαρντ μίλησε για τη σχέση που έχει ο πατέρας του με τη X.A.N.Θ: ««Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Χ.Α.Ν.Θ. , έχω αναφέρει και στο παρελθόν ότι το περιβάλλον εδώ δεν μου είναι άγνωστο καθώς ο πατέρας μου έχει εργαστεί πριν από πολλά χρόνια εδώ ως προπονητής του τμήματος της άρσης βαρών. Είναι ένα σωματείο που περιβάλλει το μπάσκετ με μεγάλη αγάπη, δουλεύει πολύ στις μικρές ηλικίες και αυτό είναι γνωστό».

Ενώ αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια συνέχισε:«Κάπου στα 14-15 άρχισα να δουλεύω περισσότερο συστηματικά και να καταλαβαίνω πως αυτό που κάνω στο μπάσκετ είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω.


Έβλεπα μπάσκετ όμως όχι πολύ ΝΒΑ, περισσότερο Ευρωλίγκα. Παρακολουθούσα , ξέρεις, Σπανούλη, Παπαλουκά, Διαμαντίδη, κυρίως το ενδιαφέρον μου κέντριζε το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μικρός άρχιζα να παίζω στον Μέγα Αλέξανδρο, μετά πήγα στον Μαντουλίδη. Αρχικά δεν ήμουν και πολύ αθλητικός, ήμουν γεματούλης. Γενικά έκανα προσπάθεια όμως με βοήθησαν και οι συγκυρίες.

Η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό μού πρόσφερε πάρα πολλά, είδα πώς δουλεύουν στο υψηλό επίπεδο. Αν έχω να δώσω μια συμβουλή στα παιδιά είναι να ακούν τους προπονητές τους, να μην τα παρατούν αλλά ταυτόχρονα να μην παρατούν και τα μαθήματα τους.

Αυτό το αναφέρω γιατί τα ποσοστά των παικτών που τελικά προχωρούν και κατορθώνουν να κάνουν καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι μεγάλα. Για αυτό και είπα πως χρειάζεται ταλέντο, προσπάθεια αλλά και τύχη , να σε ευνοήσουν κάποιες συγκυρίες».


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις δηλώσεις του παρακάτω:

Επιμέλεια: Νικολέττα Γκαρέτσου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x