Ελλάδα

Λάσκαρης: «Συζητάμε με FIBA και Ευρωλίγκα»

Ο Νίκος Λάσκαρης δήλωσε μετά τη μεγάλη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πως συζητά τόσο με την Ευρωλίγκα, όσο και με τη FIBA, δίχως να υπάρχει ακόμη απόφαση.

«Καταφέραμε και κερδίσαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, η ομάδα αντέδρασε σωστά και πάνω απ’ όλα ως ομάδα. Της αξίζουν συγχαρητήρια. Όπως καταλαβαίνεται είναι ένα ριμπάουντ μετά την ήττα στην Ποντγκόριτσα και σε αυτό το παιχνίδι έπρεπε ν’ αντιδράσουμε και να δείξουμε χαρακτήρα. Έχουμε νέα ομάδα και τα παιδιά πρέπει να μάθουνε πως, και οι ήττες έρχονται και τα κακά παιχνίδια έρχονται, αλλά θέλει επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρουμε», δήλωσε στον OTE TV μετά τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ.

Για την ομιλία του στους παίκτες πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Νίκος Λάσκαρης τόνισε: «Οι εσωτερικές μας συζητήσεις καλό θα είναι να μένουν εσωτερικές. Έγινε μια σοβαρή συζήτηση μέσα στην ομάδα όπου δείξαμε τα υπέρ και τα κατά, εκεί όπου υπέδειξα την δική μου ιδέα για το πώς θα έπρεπε να διαχειριστούμε μια τέτοια κατάσταση».

Σχετικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον και αν αποτελεί στόχο για τον Άρη να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, είπε: «Μαγικό ραβδί δυστυχώς δεν υπάρχει! Θέλει σκληρή δουλειά, θέλει καλή προετοιμασία –off season-, να διαλέξεις τους κατάλληλους παίκτες, να φτιάξεις μια σωστή ομάδα που θα παίζει μέσα στο γήπεδο καλά. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει και η ψυχολογική στήριξη προς τους παίκτες, που πάντα βοηθάει».

Ερωτηθείς για το διαφαινόμενο σχίσμα ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα και ποια στάση θα κρατήσει ο Άρης: «Συζητάμε και με τις δύο μεριές όχι μόνο για το καλό του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ, αλλά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα», ενώ για το πού προτιμάει να δει τον Άρη στην Ευρωλίγκα ή στην διοργάνωση της FIBA τόνισε: «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Όταν υπάρξουν, τότε θ’ αποφασίσουμε».

Όσον αφορά στα διαρκείας της ομάδας, τόνισε: «Δεν έχω συνδέσει το μπάσκετ το δικό μας με τα εισιτήρια διαρκείας. Σίγουρα τα διαρκείας σου δίνουν μια ώθηση και σου δείχνουν πόσο ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη από την ομάδα μας. Δεν συνδέουμε όμως το ένα με το άλλο».

Κλείνοντας ο Νίκος Λάσκαρης δεν παρέλειψε να συγχαρεί την ΚΑΕ ΑΕΚ για την φιλοξενία της: «Η φιλοξενία της ΑΕΚ. ήταν υποδειγματική σήμερα. Ελπίζω να δώσουμε κι εμείς το στίγμα όπως το κάναμε και στο παιχνίδι κυπέλλου, προκειμένου να σταματήσει η βία μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x