NBA

Λίλαρντ: «Ποτέ δε θα πήγαινα σε μια... super team»

Ο σταρ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δε θα επιθυμούσε να πάει σε μια ομάδα γεμάτη από super stars.

Το θέμα των superteams έχει απασχολήσει στο μέγιστο βαθμό το NBA τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτών, οι Σέλτικς του 2008, με τις μεταγραφές των Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν, οι Μαϊάμι Χιτ, με τον Λεμπρόν, τον Γουέιντ και τον Μπος, αλλά και οι φετινοί Γουόριορς, οι οποίοι προσέθεσαν στη φαρέτρα τους τον Κέβιν Ντουράντ.

Η συγκεκριμένη τακτική βρίσκει πολύ κόσμο αντίθετο, καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι πολλοί σταρς αδυνατούν να οδηγήσουν την εκάστοτε ομάδα τους στην κορυφή, με αποτέλεσμα να ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να πετύχουν το σκοπό αυτό.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Ο ηγέτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς οδήγησε την ομάδα στο δεύτερο γύρο της Δυτικής περιφέρειας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, δίχως κάποιον παίκτη τεράστιας αξίας δίπλα του. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sirius XM NBA, o «Dame», επιβεβαίωσε ότι η μάζωξη πολλών σταρς δεν είναι του στυλ του, σε πλήρη συνάρτηση με την μέχρι τώρα πορεία του στο «μαγικό κόσμο».

«Εάν κάποιος θέλει να το κάνει, δεν είναι παράνομο. Μπορεί να το κάνει. Απλά υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη. Είναι επιλογή τους. Εγώ δεν θα το έκανα. Δεν είμαι έτσι εγώ. Ίσως να έχω μεγάλη περηφάνια για κάτι τέτοιο ή να είμαι τόσο ανταγωνιστικός, που να μη μπορώ να φέρω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση, αλλά έτσι έχει περισσότερη πλάκα. Πρέπει να κατατροπώσεις το θηρίο και αυτό είναι πάντα ωραίο».

Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x