Ελλάδα

Λούντζης στον ΣΠΟΡ FM: «Ούτε εμείς δεν το περιμέναμε»

Η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου ήταν κάτι που δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι παίκτες της Εθνικής ομάδας, όπως υποστήριξε ο Μιχάλης Λούντζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ούτε οι πλέον αισιόδοξοι δεν μπορούσαν να φανταστούν την Εθνική ομάδα να φτάνει ως την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ, όπως τόνισε ο Μιχάλης Λούντζης.

Ο διεθνής γκαρντ φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Μάκη Διόγου όπου υποστήριξε πως οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν είχαν φανταστεί ότι μπορούσαν να φτάσουν σε μία τέτοια επιτυχία.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωσε πως παρά τις σημαντικές ελλείψεις που είχε η ομάδα λόγω του τραυματισμού του Αντετοκούνμπο και την απουσία του Παπαγιάννη, οι διεθνείς εμφανίστηκαν πιο σκληροί και με όπλο την άμυνα έφτασαν σε αυτό το τεράστιο επίτευγμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πορεία ως τον μεγάλο τελικό και στις νίκες επί της Λιθουανίας και της Ισπανίας, ενώ τέλος ενόψει της επόμενης σεζόν ξεκαθάρισε πως το μυαλό του βρίσκεται ακόμα στην χθεσινή νίκη.

Για το αν περίμεναν μία τέτοια επιτυχία:
«Ούτε εμείς περιμέναμε κάτι τέτοιο. Είχαμε στο καλό μας μια καλή πορεία, ίσως ένα μετάλλιο αλλά τέτοια πορεία δεν την περιμέναμε σε καμία περίπτωση. Είχαμε μεγάλες απώλειες. Ήμασταν άτυχοι με τον τραυματισμό του Κώστα (σ.σ. Αντετοκούνμπο) κάτι που άλλαξε τα πλάνα μας. Έπρεπε να μάθουμε να παίζουμε όμως με αυτές, για αυτό και εμφανιστήκαμε πιο σκληρή με βασικό μας όπλο την άμυνα».

Για την πορεία ως τον τελικό:
«Με την Ισπανία φάνηκε εύκολο το παιχνίδι γιατί γνωρίζαμε πως είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο. Της κόψαμε το ρυθμό και πήγαμε το ματς στο σετ παιχνίδι. Με την Λιθουανία ήταν μία πολύ καλή ομάδα, ούτε εγώ δεν ξέρω πως καταφέραμε και το γυρίσαμε. Για τον τελικό κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, ωστόσο μετά επιστρέψαμε χτίσαμε μία διαφορά και την οποία κρατήσαμε ως το τέλος».

Για την σημασία της καλής άμυνας:
«Όλες οι ελληνικές ομάδες ξεκινάνε από την άμυνα. Αν έχεις ενέργεια στην άμυνα παίρνεις ρυθμό και στην επίθεση κάτι που μας βοήθησε πάρα πολύ».

Για την επόμενη σεζόν:
«Δεν ξέρω ακόμα για του χρόνου. Σκέφτομαι ακόμα το χθεσινό. Από αύριο θα αρχίσω να το σκέφτομαι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x