Ελλάδα

Λύγισε τον μαχητικό Πανιώνιο η ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος πάλεψε γενναία για την πρώτη του νίκη, αλλά η υπεροχή της ΑΕΚ σε ποιότητα και λύσεις αρκούσε για να έρθει δύσκολα το 83-73 στο ΟΑΚΑ. Συνέχισε «ζεστός» ο Χάρις, πολύ καλός ο Σι.

Με πολύ κόπο και ιδρώτα η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ με 83-73 για την έκτη αγωνιστική της Α1. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, αλλά τα δικά τους λάθη στο δεύτερο ημίχρονο (15) και τα επιθετικά ριμπάουντ της «Ένωσης» (19), που υπερτερούσε σε ποιότητα και βάθος, αρκούσαν για να έρθει η ανατροπή.

«Ζεστός» και πάλι ο Μάνι Χάρις που είχε 19 πόντους, πολύ θετική παρουσία από τον υπό αντικατάσταση Μπάντζα Σι με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Σάκοτα και Τζέιμς. Ξεχώρισαν ο Ντέγιαν Κράβιτς (20π., 8 ριμπ.) και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου (13π., 4 ριμπ., 4 ασίστ) από τους αισθητά βελτιωμένους Νεοσμυρνιώτες που ακόμη ψάχνουν την πρώτη τους νίκη.

inner

Το ματς

Ο φετινός κανόνας που θέλει την ΑΕΚ να μπαίνει νωχελικά σε όλα τα παιχνίδια της τηρήθηκε και ο Πανιώνιος δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Με τον Σακελλαρίου να δημιουργεί και να εκτελεί οι «κυανέρυθροι» αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους (11-14) που έμοιαζαν να περιμένουν τα προσωπικά καλάθια των Γκριν και Χάρις. Οι συνεργασίες των «κυανέρυθρων» με αποδέκτη τον Κράβιτς ταλαιπωρούσαν την αργή… οπισθοφυλακή της «Ένωσης», που είδε τους αντιπάλους της να κλείνουν στο +6 (21-27) το δεκάλεπτο. Ο προς αποχώρηση Σι ζωήρεψε τους γηπεδούχους που αποφάσισαν να πιέσουν στην μπάλα και ανέκτησαν την πρωτοπορία (41-40), όμως οι αποφασισμένοι Νεοσμυρνιώτες με τον ΜακΝίλι και τον Δίπλαρο να προσφέρουν λύσεις έφτασαν και στο +7 (43-50). Το ημίχρονο βρήκε τον Πανιώνιο μπροστά με τέσσερις (46-50) έχοντας 21/34 σουτ (15/24 δίποντα, 6/10 τρίποντα) και 15 ασίστ με μόλις 3 λάθη.

inner

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο μέρος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (48-54), όμως τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν πνοή στην ΑΕΚ που πλησίασε αρχικά σε απόσταση βολής (52-54) και ισοφάρισε με τον Μαυροειδή που φόρτωσε με τέταρτο φάουλ τον Κράβιτς (60-60). Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» στην άμυνα οδηγούσε τον Πανιώνιο σε απανωτά λάθη (επτά στο τρίτο δεκάλεπτο) με αποτέλεσμα το 65-60. Ο Μαυροειδής συνέχισε να προκαλεί φθορά οδηγώντας στην αποβολή τον Σαρικόπουλο και το σκορ στο 72-62. Οι φιλοξενούμενοι δεν παραδόθηκαν και παρέμειναν απειλητικοί (74-69), όμως η ΑΕΚ αντέδρασε σωστά και αποκαθιστώντας τη διψήφια διαφορά «καθάρισε» το ματς.

Δεκάλεπτα: 21-27, 46-50, 65-62, 83-73.
inner
inner

Διαιτητές: Μάνος, Μαλαμάς, Κάρδαρης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x