Ελλάδα

Λυκογιάννης: «Στηριχτήκαμε στην πνευματική προετοιμασία»

Στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του Κολοσσού στηρίχτηκε περισσότερο η νίκη των «θαλασσί» κόντρα στον Κόροιβο, όπως τόνισε ο Άρης Λυκογιάννης μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Ηλιδα.

Ο τεχνικός των Ροδιτών τόνισε πως αντιμετώπισαν μια αξιόμαχη ομάδα και πως είχαν μόλις δύο μέρες να προετοιμαστούν για το ματς μετά τους αγώνες του σαββατοκύριακου. Θεωρεί πως έκοψαν το transition και την υπεροχή στα ριμπάουντ των αντιπάλων τους, φεύγοντας σε αιφνιδιασμούς και σκοράροντας με τα μακρινά σουτ, αποκτώντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς και λόγω του ότι ήταν εκτός έδρας και λόγω του ότι ο Κόροιβος είναι μια αξιόμαχη ομάδα, παίζει με ένα ιδιαίτερο στυλ και λόγω του γεγονότος ότι εμείς παίξαμε ένα παιχνίδι πολύ σύντομα και είχαμε στη διάθεσή μας δύο ημέρες να προετοιμαστούμε για αυτόν τον αγώνα.

Περισσότερο στηριχτήκαμε στην πνευματική προετοιμασία και στην πληροφορία και νομίζω ότι αντέδρασαν πάρα πολύ καλά τα παιδιά σ’ αυτό. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι ρυθμού, ο Κόροιβος είναι μια ομάδα η οποία παίρνει δύναμη από το τρανζίσιον και το επιθετικό ριμπάουντ. Νομίζω ότι, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα επτά λεπτά του παιχνιδιού, ελέγξαμε απόλυτα το ρυθμό, κλείσαμε τους διαδρόμους, δεν "φάγαμε" αιφνιδιασμούς και πήγαμε πολύ καλά στα ριμπάουντ και δεν τους δώσαμε τη δυνατότητα για δεύτερες επιθέσεις.

Σιγά- σιγά βρήκαμε αυτοπεποίθηση, με την ευστοχία μας από το περιφερειακό σουτ και θεωρώ ότι νικήσαμε δίκαια. Συνεχίζουμε, έχουμε άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να έχουμε μια καλή εικόνα.

Καλή συνέχεια στον Ντίνο Καλαμπάκο και στην ομάδα του Κοροίβου, θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα να καταφέρουν τους στόχους τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x