NBA

Μα-Κάρι να μη σε πετύχει…

Τι συμβαίνει όταν παίρνει φωτιά ο Στεφ Κάρι θυμήθηκαν οι Κλίπερς! Με καυτό τον ηγέτη τους, οι Γουόριορς καθάρισαν άνετα την ομάδα του LA. Συντριβή για Κάζινς στο ντεμπούτο του, θετικός ο Κουφός.

Το κάρυ δεν είναι τόσο καυτερό μπαχαρικό. Το… Στεφ Κάρι όμως αποδείχθηκε φωτιά για τον οισοφάγο των Κλίπερς!

Χάρη σε μια μεγάλη εμφάνιση του ηγέτη τους, που γύρισε ορεξάτος από το All Star Game, οι Γουόριορς λύγισαν 123-113 την ομάδα του Λος Άντζελες.

Διότι δεν είναι μόνο ότι τελείωσε το ματς με 35 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Είναι ότι πέτυχε τους 20 εξ αυτών στην τρίτη περίοδο (όπου οι γηπεδούχοι σκόραραν συνολικά 50) και με τη συνδρομή του Ντουράντ (25 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ) έσβησαν το +16 που είχαν γράψει κάποια στιγμή οι φιλοξενούμενοι.



Την ίδια ώρα, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του ΝτεΜάρκους Κάζινς στους Πέλικανς ήταν καλό. Ο «Boogie» έδεσε καλά με τον Ντέιβις (29 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και κατέγραψε 27 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 4 τάπες. Με μια λεπτομέρεια: Ότι όλα αυτά ήταν ανώφελα απέναντι στους διαστημικούς Ρόκετς.

Με τον Λου Γουίλιαμς να κάνει θραύση στην πρώτη του εμφάνιση (27 πόντοι) και τον Χάρντεν να παίρνει περισσότερο δημιουργικό ρόλο (13 πόντοι, 14 ασίστ) η ομάδα του Χιούστον πέρασε με το επιβλητικό 129-99 από τη Νέα Ορλεάνη.

Κατά τ’ άλλα, ο επιβλητικός Λεμπρόν Τζέιμς, έφτασε στο 48ο triple-double της καριέρας του (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 15 ασίστ) και μαζί με τους Ίρβινγκ και Κόρβερ (23 και 20 πόντους αντίστοιχα) επέτρεψαν στους Καβαλίερς να καθαρίσουν άνετα τους Νικς με 119-104.

Θετικός ήταν ο Κώστας Κουφός και με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 τάπες, συνεισέφερε στο να αποδείξουν οι Κινγκς ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς τον Κάζινς. Διότι η ομάδα του Σακραμέντο βρήκε τον καινούργιο της ήρωα στο πρόσωπο του Κόλεϊ-Στάιν (29 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και επικράτησε 116-100 των Νάγκετς.

Νωρίτερα, τεράστια ανατροπή έκαναν οι Πίστονς, αν και έχαναν μέχρι και με 18 πόντους από τους Χόρνετς. Με φοβερή αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι γύρισαν το παιχνίδι και το έστειλαν στην παράταση με τρίποντο του Κάλντγουελ-Πόουπ (33 πόντοι) λίγο πριν τη λήξη. Εκεί ο ίδιος και οι επίσης εξαιρετικοί Χάρις (25 πόντοι) και Μόρις (16 πόντοι) καθάρισαν με 114-108 αναγκάζοντας να πάνε στράφι οι 34 πόντοι του Γουόκερ.

Όσο για τους Μπλέιζερς, έκαναν επίσης μεγάλο come back. Με τον Λίλαρντ λοιπόν να σκοράρει τους 17 από τους 33 συνολικά πόντους του στην τελευταία περίοδο, λύγισαν τους Μάτζικ μέσα στο Ορλάντο με 112-103.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x