Εurobasket 2015

Μάντζαρης: «Άμυνα, όχι… εκδίκηση»

Τον περιορισμό των επιθετικών ατού της Ισπανίας από την άμυνα της Εθνικής χαρακτήρισε «κλειδί» για τη νίκη στον προημιτελικό ο Βαγγέλης Μάντζαρης. «Μακριά από το μυαλό μας η εκδίκηση», τόνισε.

Η Εθνική μπαίνει στη τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τον προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ με την Ισπανία τη προσεχή Τρίτη (15/09, 19:30) και λίγο πριν την σημερινή προπόνηση, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στην Λιλ για τον μεγάλο αγώνα.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, έκανε λόγο για… υποχρέωση της Ελλάδας να παίξει καλή άμυνα στα ατού της Ισπανίας και ξεκαθάρισε πως για τους διεθνείς είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι, αλλά στο μυαλό τους δεν υπάρχει καμία διάθεση για εκδίκηση, αλλά για νίκη-πρόκριση.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης:

-για την αρνητική προϊστορία της Ελλάδας κόντρα στην Ισπανία:

«Κόντρα στο Βέλγιο “ξορκίσαμε” τον κακό δαίμονα των τελευταίων χρόνων στα νοκ άουτ, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν το βλέπουμε σαν… κατάρα ή εκδίκηση, αλλά ως μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε κάτι πολύ καλό στην διοργάνωση και να προκριθούμε κόντρα σε μία ομάδα όπως η Ισπανία που έχει μεγάλες δυνατότητες. Αν πας με τη λογική ότι σε έχουν πελάτη και είσαι καταδικασμένος να χάσεις, θα χάσεις πριν αρχίσει ο αγώνας. Δεν το βλέπουμε σαν εκδίκηση για το παρελθόν, αλλά σαν ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε».

-για το αν υπάρχει φόβος:

«Όχι σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Βλέπουμε άλλωστε πως σε αυτό το τουρνουά στα νοκ άουτ η κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Είδαμε πως η Κροατία ήταν φαβορί, αλλά αποκλείστηκε από την Τσεχία. Η νοοτροπία των πολλών ηττών από την Ισπανία αφορά περισσότερο της παλαιότερες γενιές και όχι στην ομάδα που είμαστε τώρα. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς, ένας προημιτελικός, αλλά δε θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία εκδίκησης».

-για τις απουσίες της Ισπανίας:

«Νομίζω πως περισσότερο την συσπειρώνουν οι απόντες παρά την αποδυναμώνουν. Δε θα πρέπει να τους υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση. Είναι μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Όλοι οι παίκτες της είναι παραγωγικοί και εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα, όπως κάνουμε ως τώρα».

-για το ότι ο Πάου Γκασόλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ελλάδα:

«Ας ελπίσουμε πως όπως και σε όλες τις περιπτώσεις στην ζωή, θα ισχύσει και εδώ ότι πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Είναι ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, αλλά απ’ όσα ξέρω εγώ στην μικρή καριέρα που έχω κάνει ως τώρα στο μπάσκετ, ένας παίκτης δε μπορεί να νικήσει μόνος του μία ομάδα».

-για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική αγωνιστικά:

«Πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά στην επίθεση. Έχουμε δει πως είναι περισσότερο επιθετική παρά αμυντική. Αν το κάνουμε αυτό, έχουμε πολλές πιθανότητες για να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω πως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και μας σέβονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x