Ελλάδα

Μάντζαρης: «Για το… γαμώτο!»

Πόσο πιο απλά να το πει; Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δίνει μέσω του sport-fm.gr το σύνθημα για την Εθνική. «Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και είναι κρίμα να μην το κάνουμε. Πρέπει, για το γαμώτο», τόνισε.

Αν και μόλις 25 ετών, μετρά ήδη αρκετές παρουσίες στην Εθνική ομάδα και νιώθει κι αυτός πως ήρθε επιτέλους, μετά από αρκετά χρόνια προσμονής, η ώρα για μια μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος μιλώντας στη Web TV του sport-fm.gr έδωσε το στίγμα για την ελληνική ομάδα εν όψει του Ευρωμπάσκετ και είπε αυτό που όλοι-λίγο πολλοί-έχουμε στο μυαλό μας. Ότι αυτή η Εθνική έχει όλα τα φόντα για κάτι μεγάλο και θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρει.



Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τη φετινή Εθνική: «Καλή αρχή να έχουμε, με υγεία πάνω από όλα. Είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πέρσι. Οι φετινές προσθήκες θεωρώ πως θα μας ενισχύσουν σε ποιότητα. Πιστεύω πως έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, από έμπειρους παίκτες της παλιάς φουρνιάς, αλλά και νέα παιδιά που μπορούν να βγάλουν τα πάντα στο γήπεδο, ενέργεια, εμπειρία, τακτική. Πιστεύω πως η ομάδα μας είναι πλήρης, τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό. Πολλά παιδιά έχουν παίξει μαζί, κάπου έχουν βρεθεί. Αυτό βοηθά στη χημεία της ομάδας. Το καλό είναι πως η φετινή ομάδα είναι συνέχεια της περσινής, υπάρχει χημεία και καλό κλίμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τα παιδιά στο κλίμα για να προσαρμοστούν 100% και να βγάλουμε αυτό που πρέπει στο παρκέ».

-τους στόχους της Εθνικής: «Μακάρι να έρθει μετάλλιο. Θα είναι ευπρόσδεκτο. Είναι πολύ μακρινός ο στόχος αυτός ακόμη. Πρώτα από όλα θα πάμε να περάσουμε από το όμιλο και να δούμε μετά τα νοκ άουτ. Θέλουμε να είμαστε στην εξάδα, για να είμαστε τουλάχιστον στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Πέρσι ξεκινήσαμε πολύ καλά, ήμασταν αήττητοι στην πρώτη φάση, αλλά στο πρώτο νοκ άουτ δεν ήμασταν σε καλή μέρα και δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που μπορούσαμε».

-το αν οι αποτυχίες των περασμένων ετών αποτελούν «βάρος» ή δίνουν ώθηση: «Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Φτάνεις στο σημείο που λες ‘εντάξει, έχουμε καλή ομάδα, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς’. Όταν έχεις μια ομάδα καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν έχει κάνει κάτι, λες κι εσύ ότι για το γαμώτο πρέπει να κάνει κάτι, γιατί είναι κρίμα και το θέμα είναι ότι μπορούμε. Είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει τελειώσει, ότι έχει παρόν και μέλλον κι όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλό φέτος».

-το αν «κουβαλούν» και την ευθύνη να δώσουν χαρά στους Έλληνες: «Όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Αυτό ισχύει και στο μπάσκετ. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσω για πολιτικά, αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Πάντα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x