Ελλάδα

Μανωλόπουλος: «Μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ. Τα καλύτερα έρχονται»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος υποκλίθηκε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 στον άθλο της ΑΕΚ πριν 49 χρόνια κι έδειξε αισιόδοξος πως έρχονται καλύτερες μέρες για τον σύλλογο. «Μονόδρομος να στηρίξουμε νέα παιδιά» είπε.

Περήφανος για τον άθλο της ΑΕΚ πριν 49 χρόνια, όταν σαν σήμερα κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στην Σλάβια Πράγας δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο νυν κόουτς της Ένωσης έκανε λόγο για ιστορική μέρα, όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά για όλο το ελληνικό μπάσκετ, ενώ έδειξε απόλυτα συνειδητοποιημένος για το πώς πρέπει να κινηθεί στο μέλλον η ομάδα του: Στήριξη και επιμονή με πρόγραμμα στην ανέλιξη νέων παιδιών!


Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 και τον Γιώργο Πετρίδη

Ερωτηθείς για την επέτειο 49 χρόνων από τον άθλο επί της Σλάβια Πράγας: «Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Δεν ζούσα, αλλά έχω διαβάσει πάρα πολλά πράγματα. Έχει μάλλον το ρεκόρ προσέλευσης, από αυτά που έχω διαβάσει υπήρχε άπειρος κόσμος. Ήταν ένα παιχνίδι που ένωσε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ομάδων. Υπήρχε κόσμος από όλες τις ομάδες. Έχω διαβάσει πως μετά το ματς, ο κόσμος πήγαινε με τα πόδια στα σπίτια του, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και όχι μόνο…».

Όσο για το... αύριο της ΑΕΚ και όχι μόνο: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε πάρα πολύ υψηλό σημείο και μπορεί να πάει και ψηλότερα. Πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ. Για να φτάσεις ψηλά, χρειάζεται να έχεις ελληνικό κορμό. Είναι μονόδρομος, πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στους Έλληνες, να τα βοηθήσουμε τα νέα παιδιά. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Θέλει πρόγραμμα, θέλει τρόπο να βοηθήσεις τα παιδιά με σύστημα και να εξελιχθούν σωστά. Αυτό πρέπει να βρούμε στην ΑΕΚ και συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλει υπομονή και επιμονή…»

Κάποια εποχή παράγαμε Έλληνες παίκτες, που μπορούσαν να παίξουν στο υψηλότατο επίπεδο, αλλά νομίζω πως αυτό έχει κάνει μία κοιλιά τώρα, αλλά πρέπει να επανέλθουμε. Δεν αρκεί μόνο να επιμείνεις και να στηρίξεις. Πρέπει να έχεις ένα πρόγραμμα για το πώς θα λειτουργήσει όλο αυτή η κατάσταση. Νομίζω πως το ελληνικό μπάσκετ έχει πάρα πολλά παιδιά με προοπτική να πρωταγωνιστήσουν. Απλώς δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο τρόπο για να τα βοηθήσουμε. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν οι δυνατότητες για να φτιαχτεί μία νέα μεγάλη φουρνιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x