Ελλάδα

Μανωλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Είμαι ευτυχισμένος στον Ήφαιστο - Πρέπει να βρεθεί μια λύση στην Α1»

Την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και την ονειρεμένη χρονιά στον Ήφαιστο Λήμνου σχολίασε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ενώ μίλησε και για τη σειρά των πλέι οφ του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη:

Για την παρθενική χρονιά του Ηφαίστου στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ: «Είμαι ευτυχισμένος για αυτό που ζούμε. Ήταν μεγάλο το κίνητρο για εμένα να έρθω για να χτίσω μια ομάδα από την αρχή εντελώς. Δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι φάνηκε. Τέλος καλό όλα καλά, καταφέραμε να κάνουμε αρκετά πράγματα»

Για την στήριξη του κόσμου: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου ανησυχία και ο πρωταρχικός στόχος. Το καταφέραμε να εκπροσωπούμε ολόκληρο το νησί. Μας έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

Για τις ακαδημίες: «Ο Μανώλης Παπαμακάριος, που είναι μαζί μου και στην πρώτη ομάδα, έχει οργανώσει όλες τις ακαδημίες και καθημερινά έχουμε περισσότερες εγγραφές».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Α1: «Στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Είναι πολύ άσχημα αυτά που γίνονται. Μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού είχα πει ότι οφείλουν να τα βρούνε, γιατί δεν είναι μόνοι τους. Έχουν υποχρέωση όλοι οι φορείς για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται το ελληνικό μπάσκετ. Δεν λέω ότι έχει δίκιο ή άδικο μόνο ένας. Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο, και οι δύο πλευρές έχουν άδικο».

Για το αν περίμενε αυτήν την εξέλιξη στο Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης: «Είχα την αίσθηση ότι θα μπορούσε να πάρει παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, η Ρεάλ είναι πολύ καλύτερη ομάδα, θα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη να περάσει ο Παναθηναϊκός. Το πάλεψε, είχε μια ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι, που θα μπορούσε να έχει αλλάξει πολλά, αλλά δεν το κατάφερε. Στο δεύτερο έκανε κακή εμφάνιση και χθες το πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά έχασε από μια πολύ καλύτερη ομάδα».

Για το αν επικρατεί «άδειασμα» ψυχολογίας σε μια ομάδα μετά από μια τέτοια ήττα: «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση. Από την άλλη, αν αναλύσουμε την Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε πως όλες οι ομάδες που κερδίζουν εύκολα το πρώτο παιχνίδι, χάνουν στο δεύτερο. Το είδαμε και με την ΤΣΣΚΑ και με τη Φενέρ. Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ δύσκολα. Η ομάδα που είναι στα χαρτιά καλύτερη και θα κερδίσει το πρώτο παιχνίδι, λίγο χαλαρώνει, ενώ η αντίπαλός της βρίσκει κίνητρο. Το ότι παραλίγο να χάσει η Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι, την έκανε να μπει πιο δυνατά στο δεύτερο».

Για το αν έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες και στις ομάδες που φτάνουν τα τελευταία χρόνια στο Final 4 της Ευρωλίγκας: «Αν προσέξουμε τις ομάδες που είναι σχεδόν πάντα στο Final-4, έχουν πολλά χρόνια τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό. Είναι μεγάλο αβαντάζ για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει αρκετές φορές προπονητή. Δεν μπορεί ένας προπονητής μόλις αναλάβει μια ομάδα να κάνει θαύματα, χρειάζεται δύο με τρία χρόνια. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία χρόνια έχει κάνει τρεις αλλαγές προπονητή και έχει πολύ δυνατό ελληνικό κορμό που αλλάζει σιγά σιγά. Τα μπάτζετ λέμε ότι δεν παίζουν μπάσκετ, πολλές φορές ισχύει, αλλά όταν έχεις να ανταγωνιστείς ομάδες που έχουν δωδέκατο παίκτη τον Κάρολ, ο οποίος πριν λίγα χρόνια πήρε μόνος του την Ευρωλίγκα, παίζουν ρόλο. Μπορεί να γίνει η έκπληξη για μία χρονιά, αλλά σε ομάδες με τέτοιο ρόστερ, λόγω μεγάλου μπάτζετ, είναι δύσκολο να συμβεί ξανά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x