Ευρώπη

Μαρακάκης: «Δεν είναι υπότροπος ο Λάσμε, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κάνναβης»

Δεν τίθεται ζήτημα υποτροπής από τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως είχε κάνει χρήση κάνναβης, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης.

Μία φορά έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών ο Στεφάν Λάσμε, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ο δικηγόρος του Γκαμπονέζου φόργουορντ ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του παραδέχθηκε εξ αρχής πως έκανε χρήση κάνναβης στις 21 Μαΐου, ενώ από τη στιγμή που η συγκεκριμένη ουσία χρειάζεται ακόμη και 20 ημέρες για να αποβληθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό τότε θα ήταν απολύτως φυσιολογικό να βρεθεί θετικός και στο δεύτερο δείγμα, καθώς το πρώτο το έδωσε στις 22 Μαΐου και το δεύτερο στις 31 του ίδιου μήνα.

Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης δεν τίθεται κανένα θέμα υποτροπής από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον οποίο στηρίζει απόλυτα η Γαλατασαράι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μαρακάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για την υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τον Στεφάν Λάσμε: «Είμαστε εν αναμονή με την υπόθεση και λίγο δυσαρεστημένοι, γιατί έχει παρεξηγηθεί το θέμα του Λάσμε. Όταν γράφονται διάφορα και δεν εξηγούνται, ένας άνθρωπος τώρα θεωρείται εθισμένος στα αναβολικά. Είχε παραδεχθεί ότι είχε κάνει χρήση κάνναβης. Ο Λάσμε πέρασε από έλεγχο στις 22 Μαΐου μετά το παιχνίδι με την Καρσίγιακα και μετά το ίδιο στις 31 Μαΐου μετά το ματς με τη Φενέρ. Και τα δύο δείγματα πήγαν στην Κολωνία. Το εργαστήριο απάντησε μετά από 20 ημέρες, δηλαδή, περίπου στις 10 Ιουνίου, ότι ήταν θετικός σε χρήση κάνναβης. Στις 21 Μαΐου γιόρταζε η κόρη του και στο σπίτι ήταν κάποιοι φίλοι του και κάπνισαν ένα τσιγάρο. Η συνομολόγηση εκτιμήθηκε από την τουρκική ομοσπονδία και γι’ αυτό δεν ζήτησε να ελεγχθεί και το δεύτερο δείγμα. Αυτά έγιναν στα μέσα Ιουνίου. Όμως, το σημαντικό είναι πως εξηγήθηκε ότι η συγκεκριμένη ουσία, όταν χρησιμοποιείται από έναν άνθρωπο, για να αποβληθεί από τον οργανισμό θέλει αρκετές ημέρες. Αποβάλλεται αργά, αλλά για να αποβληθεί και να μην φαίνεται μπορεί να κάνει ακόμη και 20 ημέρες. Αναλόγως με το σώμα του ανθρώπου και την κατανάλωση υγρών. Ο Λάσμε παραδέχθηκε ότι έκανε τη χρήση, αλλά δεν το γνώριζε ότι θα μπορούσε να φανεί σε έναν έλεγχο. Έγινε, το παραδέχθηκε και θα κριθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή. Αυτό που εξηγήθηκε, ήταν ότι όποιος και να κάνει τέτοια χρήση μπορεί να φαίνεται στον οργανισμό του, ακόμη και για 15 ημέρες. Όταν απολογήθηκε και δεν είχε βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου ήταν πολύ λογικό, ότι αν πέρασε απλά μία εβδομάδα τότε θα ήταν λογικό να φανεί θετικός και στο δεύτερο έλεγχο. Τότε, έχουμε να κάνουμε μία παραβίαση που έγινε στις 21 Μαΐου. Συνεπώς είναι λάθος να μιλάμε για δεύτερη παραβίαση σε ντόπινγκ κοντρόλ».

Για το ποια διαδικασία προβλέπεται τώρα: «Η διαδικασία είναι η νορμάλ. Εφόσον βρέθηκε θετικός, θα κληθεί να δώσει ξανά εξηγήσεις. Δεν έχουμε να κάνουμε με υποτροπή και δεύτερη παραβίαση. Είναι σπάνιο να περνούν τόσο γρήγορα οι αθλητές έλεγχο. Το βασικότερο απ’ όλα πως η μαριχουάνα δεν είναι ντόπινγκ. Είναι στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών για ηθικούς λόγους και δεν θέλουν έναν αθλητή να συνδέεται με τη χρήση μίας τέτοιας ουσίας. Δεν παρέχει κανένα αγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι άνθρωποι πλέον είναι πάνω απ’ όλα αθλητές και μετά τεχνίτες. Δεν τους κάνει αυτή η ουσία καλύτερους αγωνιστικά. Οι εκπρόσωποι της Γαλατά εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Λάσμε και μάλιστα Εξέφρασαν την επιθυμία μόλις τελειώσει η ιστορία να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x