Ελλάδα

Μαρκόπουλος: «Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ το ματς»

Στο γεγονός πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν παράτησαν ποτέ το ματς με τον Άρη απέδωσε εν τέλει τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως η αστοχία στην επίθεση αντισταθμίστηκε από την άμυνα και στάθηκε στα άστοχα τρίποντα, τα οποίο απέδωσε στην ψυχολογία. Στάθηκε στην επιστροφή του Μαργαρίτη και στο γεγονός πως έχουν συνηθίσει πλέον τα παιχνίδια Σάββατο και Τετάρτη.

Αναλυτικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη μεγάλη βοήθεια. Ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα όταν ήταν πίσω στο σκορ και βοήθησε πολύ για να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη. Παρότι δεν είχαμε ευστοχία στην επίθεση, ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα κι αυτό δείχνει ότι δεν εγκαταλείψαμε καθόλου το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτό το πράγμα.

Ήμασταν λιγάκι βιαστικοί ή όχι καλά ισορροπημένοι στις τελικές προσπάθειες που είχαμε κοντά στο καλάθι. Αυτό μας στοίχισε, γιατί χάσαμε εύκολα καλάθια. Το τρίποντο είναι σουτ ψυχολογίας, αλλά σίγουρα και οι αντίπαλοι έχουν βρει τον τρόπο να μην επιτρέπουν στους σουτέρ μας να πάρουν την μπάλα όπως θέλουν για να βάλουν το καλάθι.

Είναι θέμα που πρέπει να το δούμε καλύτερα. Δείξαμε χαρακτήρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το τιμ, το οποίο έκανε πολύ καλή δουλειά για να δώσουμε τις πληροφορίες στους παίκτες, για να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε άμυνα και επίθεση. Πολλές φορές χάσαμε εύκολα καλάθια. Άλλοτε κάναμε βιαστικά την επίθεση και στο τέλος της φάσης δεν ήμασταν φυσιολογικοί. Θα μπορούσαμε να στοχεύσουμε πολύ καλύτερα παίκτες που είχαν καλύτερη επιθετική παρουσία για να κάνουμε πιο εύκολο το παιχνίδι μας.

Όπως έγινε η κατάσταση, θα μπορούσε να είναι και τελείως διαφορετικό το παιχνίδι. Εάν το συνεχίζαμε αλλιώς το παιχνίδι, ίσως αφήναμε τον Άρη να τρέξει και να μας δημιουργούσε προβλήματα. Ήμασταν πολύ κλειστοί στην άμυνα.

Ο Μαργαρίτης έχει εμπειρία. Είναι μαζί μας για πέμπτο χρόνο. Ξέρει καλύτερα από εμένα τι παίζουμε. Αυτό είναι το θετικό. Τον αποδέχονται όλοι οι συμπαίκτες του. Ξέρει πού να βοηθήσει και μακάρι να είναι υγιής έως το τέλος της περιόδου και να συνεχίζει να παίζει μέχρι τέλους.

Δεν δέχομαι ότι δεν ήταν καλή η οργάνωση από τους πλέι μέικερ. Εμείς θέλαμε να παίξουμε έτσι. Δε θέλαμε να πάμε σε άλλο στιλ παιχνιδιού, γιατί η άμυνα του Άρη έπαιζε μαζεμένα. Δεν μας έγινε διαδρόμους, οπότε έπρεπε να ανοίξουμε αλλιώς την άμυνα. Μπορεί να κάνεις κάποια λάθη στο πρώτο ημίχρονο, γιατί βιαστήκαμε, κάναμε βήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλοί στην οργάνωσή τους. Κάθε παίκτη προσπαθούμε να τον χρησιμοποιήσουμε με τα προσόντα που έχει και νομίζω ότι παίζει αρκετά καλά μέχρι και πολύ καλά ο Κλάντον. Πιστεύω ότι τον βοηθούν όλοι οι παίκτες για να πετύχει αυτό που μπορεί μέσα στο γήπεδο.

Νομίζω ότι είμαστε συνηθισμένοι στα ευρωπαϊκά ταξίδια. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη ήμασταν ύστερα από δύσκολο ταξίδι. Το καλό είναι ότι η νίκη σού δίνει μια ψυχολογία που θέλει ο άλλος να έρθει, ενώ έπειτα από ήττα οι παίκτες έρχονται με… μισή καρδιά στην προπόνηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x