Ελλάδα

Μαρκόπουλος: «Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει…»

Απογοητευμένος και με… δεμένα χέρια από τις απουσίες των Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από το Ρέθυμνο.

Σε αδιέξοδο έδειξε να βρίσκεται ο Σούλης Μαρκόπουλος από τις ελάχιστες επιλογές που έχει στα χέρια του μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από το Ρέθυμνο στο «Παλατάκι» και λόγω της απουσίας των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη.

«Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο. Παίξαμε πολύ άσχημα. Και το πιο άσχημο από όλα ήταν ότι το μυαλό μας δεν ήταν συγκεντρωμένο για να κάνει αυτό που έπρεπε στο γήπεδο. Είχαμε κάκιστες επιθετικές επιλογές και όσες καλές άμυνες κερδίσαμε, δεν τις μετουσιώσαμε σε καλές επιθέσεις στο άλλο μισό. Όταν πέρασε στο σκορ το Ρέθυμνο στην αρχή, οι παίκτες φαίνονταν πανικοβλημένοι. Προσπάθησαν με γρήγορο τρόπο να επιστρέψουν, παίρνοντας κακές προσπάθειες. Στο δεύτερο ημίχρονο, το γυρίσαμε αλλά και πάλι δεν ήμασταν έτοιμοι να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από το καλάθι μας και τα σουτ τριών πόντων.
Είναι μια κακή ήττα, μας πάει πολύ πίσω… Με το δύσκολο πρόγραμμα και τα προβλήματα που έχουμε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει
…», ανέφερε ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Όταν κλήθηκε να επεξηγήσει την τελευταία του φράση, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Έχουμε δύο παίκτες έξω που δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουν και φαίνεται ότι η ομάδα έχει προβλήματα λόγω των απουσιών».

Ερωτηθείς τι μπορούσε να γίνει για να αλλάξει αυτή η εικόνα των παικτών απάντησε: «Φωνές βάλαμε, αλλά δεν έγινε τίποτα… Όλα καλά, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει και το ρόστερ που έχουν άλλες ομάδες... Λείπουν δύο παίκτες που λίγο-πολύ δίνουν γύρω στους 25 πόντους, για να μην πω και 35. Τώρα δεν έχεις την ευκαιρία να κάνεις τις διάφορες καταστάσεις για να έχεις και άλλα αποτελέσματα. Περιμένουμε να έρθουν όλοι οι παίκτες, να προπονηθούν όλοι μαζί, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία η κούραση. Οι παίκτες το ήξεραν πριν έρθουν στον ΠΑΟΚ, ότι έτσι είναι το πρωτάθλημα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη συγκέντρωσης: «Δεν παίξαμε με το μυαλό που έπρεπε. Ο κάθε παίκτης όταν μπαίνει μέσα, πρέπει να παίζει πρώτα με το μυαλό. Το μυαλό σημαίνει πολλά. Πότε πρέπει να τρέξει και πόσο, πότε πρέπει να σταματήσει, τι πρέπει να κάνει για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Δεχτήκαμε 94 πόντους. Για ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα σου, είναι πάρα πολύ. Κάτι πήγε πολύ λάθος… Οι επιλογές οι επιθετικές δεν ήταν σωστές και έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να τρέξει. Είναι σημεία που πρέπει να ξαναδούμε».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ζήτησε ενίσχυση από τη διοίκηση απάντησε: «Ό,τι συζητάω με τη διοίκηση, δε μπορώ να τα λέω έξω».

Ο Νίκολα Μάρκοβιτς, που εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, είπε: «Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο, είχε μια πολύ καλή βραδιά. Του αφήσαμε να βάλουν εύκολους πόντους, η άμυνα δε λειτούργησε καθόλου καλά. Επιτρέψαμε επιθετικά ριμπάουντ, αφήσαμε αιφνιδιασμούς… Το πρόβλημα ήταν η άμυνα. Δε μπορούμε να κλάψουμε για αυτό το παιχνίδι όμως, παίζουμε πάλι σε τρεις μέρες και πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο. Είναι «τρελό» το πρόγραμμα. Μοιάζει σα να μη λαμβάνεται υπόψη η ομάδα μας. Δε μπορείς να παίξεις Δευτέρα με τον Ολυμπιακό και σε δύο μέρες να παίξεις στο Λιμόζ, να έχεις το ταξίδι και να γυρίσεις για να παίξεις το Σάββατο… Δεν είναι δικαιολογία όμως αυτό. Πρέπει να βρούμε τη λύση. Το πληρώνουμε, μας κοστίζει, αλλά πρέπει να βρούμε τη λύση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x