Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Είχαμε συγκέντρωση και διάρκεια»

Στη συγκέντρωση και στη διάρκεια των παικτών του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέδωσε την άνετη νίκη επί της Βέντσπιλς και την πρόκριση στα «νοκ άουτ» Τσάμπιονς Λιγκ ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως ήταν δύσκολο το παιχνίδι και πως έκαναν ένα από τα καλύτερα δικά τους στη φετινή διοργάνωση, ευστόχησαν στα ελεύθερα σουτ και είχαν σωστές επιλογές στην αντίπαλη ρακέτα. Θεωρεί πως θα έπρεπε να είχαν προκριθεί από τα προηγούμενα ματς του ομίλου και ζήτησε το μυαλό να βρίσκεται στο ματς με τον Κολοσσό, ενώ χαρακτήρισε συγκινητική τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε ότι η Βέντσπιλς είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, καθώς μας είχε δυσκολέψει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Εμείς κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στη διοργάνωση, καθώς είχαμε μεγάλη διάρκεια σε άμυνα και επίθεση.

Βρήκαμε ελεύθερα σουτ και καλάθια μέσα από τη ρακέτα, ενώ παίξαμε καλή άμυνα που μας έδωσε αιφνιδιασμούς και πετύχαμε μία εύκολη νίκη. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Βέντσπιλς τόσο στο Basketball Champions League, όσο και στο πρωτάθλημα.

Παίξαμε με συγκέντρωση και είχαμε μεγάλη διάρκεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πετύχαμε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ενώ και στις οργανωμένες επιθέσεις είχαμε υπομονή και σουτάραμε με καλά ποσοστά. Έτσι, φτάσαμε σε μία εύκολη νίκη.
Δεν το είχαμε καταφέρει σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι αυτό, καθώς όλα τα ματς κρίθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο. Σε αυτό το παιχνίδι, πάντως, ήμασταν πάρα πολύ καλοί, είχαμε διάρκεια και αυτό ξεκίνησε από την άμυνά μας.

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί πιο νωρίς. Χάσαμε ορισμένα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Έτσι είναι, όμως, το μπάσκετ. Μερικές φορές μαθαίνεις από τα λάθη σου. Πιστεύω ότι, αν παίξουμε στη συνέχεια όπως παίξαμε σήμερα, θα είμαστε πολύ καλύτεροι και στο μέλλον.

Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχει η ομάδα το Σάββατο με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους που έχουμε από την αρχή της σεζόν.

Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό να έρχονται φίλαθλοι από τη Γερμανία εδώ στη Λετονία για να ενισχύσουν την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που, μετά το τέλος του αγώνα, όλοι πήγαμε να χαρούμε μαζί με τους φιλάθλους τη νίκη της ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x