Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Μπράβο στους παίκτες μου»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εξήρε την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ αναγνωρίζοντας πως ρόλο στην πρόκριση επί της Παρτιζάν έπαιξαν οι απουσίες των αντιπάλων.

Συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ μοίρασε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

«Να ευχηθώ γρήγορη επάνοδο στους παίκτες της Παρτιζάν που απουσίαζαν εξαιτίας των προβλημάτων υγείας και να επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Τέτοιες καταστάσεις δύσκολα βλέπουμε σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εκμεταλλευτήκαμε ίσως τις απουσίες των αντιπάλων. Παίξαμε καλό μπάσκετ και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για αυτό. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εκτός από τα τελευταία 5 λεπτά του παιχνιδιού που επιτρέψαμε στην Παρτιζάν τα τελευταία λεπτά να προσπαθήσει να καταστρέψει ότι χτίσαμε στα προηγούμενα λεπτά, όμως στο τέλος πήγαν όλα καλά και πήραμε την πρόκριση», ανέφερε ο προπονητής του Δικεφάλου.

Ερωτηθείς αν είναι υπέρβαση η πρόκριση του ΠΑΟΚ απάντησε: «Πάντα μια νίκη είναι μια νίκη. Μια διεθνή νίκη ανεβάζει το πρεστίζ της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αγωνίζεται σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό είναι κάτι θετικό, όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τη διοίκηση της ομάδας».

Σχετικά με το αν τα τρίποντα ήταν μέρος του πλάνου ή βγήκε στην πορεία είπε: «Είναι αναλόγως τι μας δίνει η κάθε ομάδα. Είχαμε πρόβλημα κοντά στο καλάθι γιατί η Παρτιζάν είναι σκληρή και ψηλή ομάδα, αλλά μας άφησε πολύ χώρο στα πικ εν ρολ που κάναμε εμείς».

Τέλος, για την απουσία του Μιλιένοβιτς στην τέταρτη περίοδο τόνισε: «Ήταν μέρος της σκέψης του παιχνιδιού. Έβαλα τους πιο εύστοχους παίκτες γιατί η αντίπαλος ομάδα θα έκανε φάουλ και θα μας έστελνε στις βολές και ήθελα παίκτες που θα είναι εύστοχοι και από τη γραμμή των βολών και έξω από το τρίποντο».

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ από πλευράς παικτών είπε: «Αυτό που κάναμε, απλά ήταν να αγωνιστούμε σαν ομάδα ενωμένοι. Νομίζω, ότι η συνολική μας παρουσία ως ομάδα ήταν καταπληκτική σήμερα. Σίγουρα, η πρόκριση είναι κάτι το ιδιαίτερο για την ομάδα. Από την αρχή της περιόδου έχουμε ζήσει πολύ ωραίες στιγμές, νιώθαμε ότι η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι κάτι ιδιαίτερο και θέλαμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Αυτό που κάνουμε, είναι ότι αγωνιζόμαστε ως ομάδα σε οποιαδήποτε έδρα, είμαστε ενωμένοι και δεν μας απασχολεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στις κερκίδες. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλο, στις δυνατότητές μας κι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο».

Ο Θαντ ΜακΦάντεν ανέφερε από τη δική του πλευρά: «Βρήκαμε ενέργεια. Ήταν ένα ματς με δύο μεγάλες ομάδες και οι δύο έδωσαν μεγάλη μάχη. Δεν έχω να πω πολλά για το τέλος. Τους αφήσαμε να επιστρέψουν. Είναι εύκολο μετά από μια νίκη να δουλέψεις περισσότερο.. Είμαστε πολύ καλύτεροι από τα τελευταία λεπτά. Πρέπει να προχωρήσουμε να δούμε τα λάθη μας. Δε θα πω ότι ήμασταν φοβισμένοι. Κάναμε λάθη, παίρνω το σφάλμα επάνω μου γιατί εγώ είχα περισσότερο τη μπάλα στα χέρια μου. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό».

Για τη δική του απόδοση είπε: «Με νοιάζει πιο πολύ η νίκη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε κάποιοι παραγωγικοί παίκτες. Όλοι έκαναν τη δουλειά τους, όλοι πάλεψαν και είχαν το ρόλο τους. Ήμουν ζεστός σήμερα, αλλά με ενδιαφέρει πιο πολύ η νίκη και όχι η ατομική μου απόδοση», ενώ σχολιάζοντας την ατμόσφαιρα στη «Χάλα Πιονίρ» είπε: «Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό, ήταν σαν να παίζαμε με τον Άρη για εμάς. Οι οπαδοί της Παρτιζάν είναι φανταστικοί όπως και του ΠΑΟΚ και μάλλον για αυτό είναι αδέλφια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x