Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Πάντα προετοιμαζόμαστε κανονικά για κάθε αγώνα»

Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την κάθε αναμέτρηση σαν να παίζει πλήρης ο αντίπαλος, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος για το ματς της Τετάρτης με την Παρτιζάν για τους «24» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» τόνισε πως οι πιθανές απουσίες των Σέρβων δεν τους επηρεάζουν μετά και την ήττα με 74-76 στο πρώτο ματς στην Πυλαία και στάθηκε στα στοιχεία για να έρθει η «ανατροπή» και η πρόκριση στους "16". Θεωρεί σημαντικά την ετοιμότητα και την ψυχολογία για τέτοιες αναμετρήσεις και πως είναι ευκαιρία να ακουστεί ξανά το όνομα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Αναλυτικά: «Παρά τα όποια προβλήματα, η Παρτιζάν είναι μια ομάδα που έχει ‘γεμάτο’ ρόστερ και όλοι οι παίκτες έχουν ίδιους χρόνους συμμετοχής, οπότε στο καθαρό παιχνίδι τους, δεν τους επηρεάζει και ιδιαίτερα. Το είδαμε και στον τελικό του Κυπέλλου την περασμένη Κυριακή.

Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε κανονικά για όλο το ρόστερ του αντιπάλου. Όταν παίζει η μία πεντάδα, μπορεί να δεχτείς κάποια πράγματα, όταν παίζει μια άλλη μπορεί να δεχτεί κάποια άλλα. Είναι κάποια σημεία που μπορεί να σου βγουν θετικά, είναι κάποια άλλα που μπορεί να σου βγουν αρνητικά. Σε μία πεντάδα που συμμετέχει όλο το ρόστερ, μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Όταν δε συμμετέχει όλο το ρόστερ και παίζουν κάποιοι περισσότερο χρόνο, ίσως τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν πολύ καλύτερα, από όταν θα έπαιζαν με γεμάτο ρόστερ.

Και στο πρώτο παιχνίδι, η Παρτιζάν είχε δύο απουσίες. Δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Δε θέλουμε να τους δώσουμε χώρο, να τους αφήσουμε να τρέξουν και να τους δώσουμε ελεύθερα σουτ, ιδίως στους καλούς σουτέρ που έχουν και, πάνω από όλα, να προστατεύσουμε το καλάθι μας από δεύτερες επιθέσεις.

Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από έναν αγώνα πρωταθλήματος. Μπαίνει το "πρέπει" και ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει γυρισμός, οπότε οι παίκτες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα και έξω από το γήπεδο.

Κατ’αρχάς, πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μέσα στις τέσσερις γραμμές, η δική τους δουλειά είναι κάθε μπάλα, κάθε φάση του αγώνα και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε από την κερκίδα δεν πρέπει να περνάει μέσα από τα αυτιά των παικτών και πολύ περισσότερο να επηρεάζει την ψυχολογική τους κατάσταση όσο αγωνίζονται.

Μακάρι ο άνθρωπος να είναι πολύ καλά, να μην έχει προβλήματα. Αυτές οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όταν έχεις υποχρεώσεις και λείπουν τόσο βασικά στελέχη, είναι κάτι δύσκολο για μια ομάδα.

Δεν ξέρω αν είναι μια τέτοια ευκαιρία, γιατί αυτή η ομάδα, έχει φτάσει σε φάιναλ φορ της Ευρώπης. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι, το οποίο η ομάδα του ΠΑΟΚ σίγουρα θα ήθελε να κερδίσει, να προκριθεί και να περάσει στον επόμενο γύρο».

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης συμπλήρωσε πως: «Τα πράγματα είναι σίγουρα δύσκολα για αυτούς. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να είναι καλά. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν ξέρουμε και τι ακριβώς συμβαίνει. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας και να κάνουμε αυτά που δουλέψαμε μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση, την οποία θέλουμε πάρα πολύ.

Είναι καλό να μην έχουμε δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τι πρέπει να κάνουμε. Εμείς προετοιμαστήκαμε σαν να πρόκειται να τους αντιμετωπίσουμε πλήρεις και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο.

Είδαμε τι κάναμε σωστά και τι κάναμε λάθος στην Πυλαία. Προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε σε αυτά που κάναμε λάθος και να κάνουμε ακόμα καλύτερα τα καλά που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι.

Σίγουρα, μέσα στο γήπεδό τους, που θα είναι γεμάτο, θα βγάλουν πάρα πολλή ενέργεια. Ήδη, το κάνουν, άλλωστε. Εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό και να αντεπεξέλθουμε στην πίεση που θα μας βάλουν.

Σε όλους τους παίκτες αρέσουν τέτοια παιχνίδια και τέτοια γήπεδα. Έτσι και εγώ θα το απολαύσω το παιχνίδι. Το περιμένω πως και πως».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x