Ελλάδα

Μαρκόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Έχει δρόμο η σειρά»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εκτιμά πως οι συγκινήσεις στους τελικούς δεν τελείωσαν. «Υπάρχει δρόμος ακόμη», τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην τακτική των «πράσινων», αλλά και το ξέσπασμα του Σπανούλη στο φινάλε, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο τραυματισμός του Πρίντεζη.

Αναλυτικά, ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο:

-το διάστημα της κυριαρχίας του Παναθηναϊκού: «Μπορούμε να πούμε πολλά τεχνικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τρεις βασικούς άξονες στην επίθεσή του. Έπαιζε ένα κεντρικό πικ εν ρολ για να εκμεταλλευτεί αδυναμίες από τις αλλαγές, το δεύτερο είναι τα μις ματς που δημιουργήθηκαν και το εκμεταλλεύτηκε ακόμη και με τους πιτσιρικάδες και το τρίτο ότι σε ορισμένες καταστάσεις ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο ένας με τον Παππά και τον Καλάθη. Η άμυνά του έπαιξε κλειστά τον Ολυμπιακό, δεν έδωσε ευκαιρίες να μπει μέσα στη ρακέτα και τον ανάγκασε να κάνει λάθη».

-το τελευταίο εξάλεπτο και την ανατροπή του Ολυμπιακού: «Αυτό είναι το μπάσκετ. Εκεί που νομίζεις πως έχεις το πάνω χέρι έρχεται ένα καταστροφικό λεπτό και αλλάζουν τα πάντα. Αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλους παίκτες και όταν πατάνε γερά στο γήπεδο οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι εφικτό. Ο Παναθηναϊκός έκανε το λάθος να δώσει δύο ελεύθερα σουτ στην αρχή στον Λοτζέσκι για να ζεσταθεί. Η φιλοσοφία του Σπανούλη άλλαξε από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Πρίντεζης. Ίσως κατάλαβε τότε ότι δεν μπορούσε να ακουμπήσει πουθενά αλλού η ομάδα του πέρα από εκείνον».

-την παρουσία του Ραντούλιτσα: «Σίγουρα δεν είναι αυτός ο πραγματικός Ραντούλιτσα. Ίσως είναι θέμα ψυχολογίας. Είναι άλλος παίκτης από αυτό που δείχνει. Ακόμη και με τον Άρη είχε στιγμές που έπαιξε αρκετά καλά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τους Αμερικάνους του, ίσως και τον Ραντούλιτσα, για να ακουμπήσει την μπάλα. Οι μικροί σε ηλικία παίκτες του δεν ξέρω αν έχουν τη δύναμη να πάρουν μία επίθεση, όσο ταλέντο κι έχουν».

-την εμφάνιση του Παπαγιάννη: «Ο Παπαγιάννης είναι ένας παίκτης που μπορεί να χτίσει πάνω του ο Παναθηναϊκός και η Εθνική ομάδα. Μπορεί να αφήσει εποχή. Σίγουρα θέλει ακόμη δουλειά. Οι ψηλοί ωριμάζουν πιο αργά από τους κοντούς».

-την εικόνα του Παπανικολάου: «Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός, με τη δυνατή του άμυνα και την πίεση στον αντίπαλο, δεν υπήρχε χθες σε μεγάλο βαθμό. Δεν του επέτρεψε ο Παναθηναϊκός να τρέξει. Αυτό δεν ευνοεί τον Παπανικολάου. Επίσης αυτή τη φορά πρόσεξαν την κίνηση που κάνει χωρίς την μπάλα».

-τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα: «Ήταν ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι. Πολλά μπορείς να πεις, αλλά δεν μπορείς να πεις πως συνετέλεσε σε αυτό που είδαμε η διαιτησία».

-την εξέλιξη της σειράς: «Πιστεύω πως έχει δρόμο ακόμη η σειρά. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Πρίντεζης και θα παίξει ρόλο ενδεχόμενη απουσία του. Είναι η κολώνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Στο δεύτερο ματς τον κράτησε ο Πρίντεζης. Αν λείψει αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο, γιατί ο Ολυμπιακός στηρίζεται πολύ πάνω του. Είναι πολύ δύσκολο να πεις τι θα γίνει. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων από γήπεδο σε γήπεδο. Εξαρτάται σε τι ψυχολογία θα βρεθούν οι δύο ομάδες. Αν πάνε οι τελικοί σε πέμπτο ματς θα είναι όλα σε τεντωμένο σχοινί».

-την απόφαση να ονομαστεί το ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης»: «Είναι απόφαση της πολιτείας. Ο Γκάλης άλλαξε τη δυναμικότητα του ελληνικού μπάσκετ. Σαν να άρχισε κάτι καινούριο. Όχι ότι δεν υπήρχαν καλοί παίκτες και πριν, αλλά έδωσε μια νέα ώθηση. Σίγουρα αξίζει της τιμής, γι’ αυτά που έχει προσφέρει στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x