Ελλάδα

Ματ… πρωτιάς από τον Ολυμπιακό!

Στην κακή επιθετική βραδιά των Σπανούλη και Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Ματ Λοτζέσκι, νίκησε 70-63 τη μαχητική ΑΕΚ και πλέον είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια!

«Αγκαλιά» με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε μέτρια μέρα τους Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι δήλωσε «παρών» και τους οδήγησε στη νίκη με 70-63 απέναντι στη μαχητική ΑΕΚ και εφόσον δεν… αυτοκτονήσουν μέχρι το τέλος, τότε θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο της Α1 στην κορυφή.

«Κλειδί» του παιχνιδιού ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας από τη μία έσφιξαν πολύ την άμυνά τους μπλοκάροντας την Ένωση, ενώ από την άλλη ήταν το σημείο όπου ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, πήρε… μπρος για τα καλά.

Από ‘κει και πέρα, για τους Πειραιώτες ο Πρίντεζης έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά με 3/12 σουτ, με τους Μπιρτς και Μάντζαρη να είχαν από 10 ο καθένας. Πολύ άστοχος ο αρχηγός με μόλις 2 πόντους και 1/9 σουτ.

Για την ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα στην Α1 και στο ντεμπούτο του Σωτήρη Μανωλόπουλου στη μετα-Ζντοβτς εποχή, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντίξον με 14 πόντους, με τον Μαυροκεφαλίδη να είχε 11. Επίσης, τρομερή αστοχία από την Ένωση, καθώς τελείωσε το ματς με 22/60 σουτ (4/21 τρίποντα), αλλά στο τέλος του παιχνιδιού έλαβε ένα «θερμό» χειροκρότημα από τον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ.

inner

Το ματς


Πολύ πιο συγκεντρωμένη από τον Ολυμπιακό μπήκε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση. Στα πρώτα πέντε λεπτά, η Ένωση είχε «εξουδετερώσει» τους Σπανούλη και Πρίντεζη και κάνοντας «θραύση» στα επιθετικά ριμπάουντ, πήρε ένα σοβαρό προβάδισμα (10-4), απέναντι σε έναν πολύ νωθρό αντίπαλο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Μάντζαρης σταμάτησε προσωρινά τη φόρα των γηπεδούχων (10-8), αλλά εκείνοι απάντησαν με καλές άμυνες που τους έστειλαν ακόμη και στο +7 (15-8). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επιστρέφουν (15-14), αλλά την ομάδα του Μανωλόπουλου να καταφέρνει ξανά να ξεφύγει (19-16).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο μέσα από την άμυνά του. Κόβοντας τον ρυθμό της ΑΕΚ και έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση από την άλλη, κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (22-23), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Όμως, τα αβίαστα λάθη που ακολούθησαν από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τους επέτρεψαν να βρουν το δικό τους μομέντουμ στο παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ένωση, όπου ξανά μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Μαυροειδή ξέφυγε στο +6 (32-26), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η αντίδραση των πρωταθλητών Ελλάδας, αφού οι Σπανούλης-Πρίντεζης ήταν… άφαντοι, ήρθε για άλλη μία φορά από τον Μάντζαρη, ο οποίος με δικούς του πόντους έφερε την αναμέτρηση στον πόντο (34-33). Ο Μαυροειδής συνέχισε -στα εναπομείναντα λεπτά- το… πάρτι του μέσα στη ρακέτα, διατηρώντας μπροστά την ΑΕΚ (37-33), με το καλάθι του Μπιρτς να διαμορφώνει το 37-35.

inner

Πολύ άστοχο και νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες στα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ντίξον να σπάει το… ρόδι και να στέλνει την ΑΕΚ στο +4 (39-35). Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός άρχισε να… σοβαρεύεται. Χωρίς να ήταν ιδιαίτερα καλός επιθετικά, αλλά παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ, κατάφερε να πάει στο +11 (41-52). Όλο αυτό το διάστημα, οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι είχαν αρχίσει να… ενεργοποιούνται, ενώ η Ένωση από την άλλη αναλώθηκε σε πολλά «σκοτωμένα» άστοχα τρίποντα. Όμως, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έσβησαν τις «μηχανές» τους και με τον Ούκιτς να παίρνει την ομάδα του Μανωλόπουλου στις πλάτες του, η διαφορά μειώθηκε στο τέλος στους πέντε πόντους (47-52).

Με σημείο αναφοράς τον Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στο +8 (47-55) στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να επιμένει πολύ άστοχα από την περιφέρεια. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν σε αυτόν τον ρυθμό επιθετικά, αλλά το ίδιο έκανε και η Ένωση, καθώς χτυπούσε –αυτή τη φορά- μέσα από τη ρακέτα και έτσι κρατούνταν στο παιχνίδι (54-62). Όμως, περίπου στα μισά, οι παίκτες του Μανωλόπουλου εγκλώβισαν τους πρωταθλητές Ελλάδας μέσα από την άμυνά τους, οδηγώντας τους σε κακές επιθέσεις, με τον Μαυροκεφαλίδη από την άλλη να βάζει… φωτιά στο ματς (58-62), στα 3:30’’ πριν το τέλος του. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν πανικοβλήθηκαν, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους και έτσι η υπέρ τους διαφορά πήγε σε μία απόσταση… ασφαλείας (60-68), στα 58’’. Ακολούθησε μία τάπα του Μπιρτς στον Ούκιτς και με τις δύο βολές του Μάντζαρη το σκορ έγινε 60-70, όπου εκεί ουσιαστικά οι πρωταθλητές Ελλάδας «κλείδωσαν» τη νίκη που ήρθε με το τελικό 70-63.

inner

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-35, 47-52, 63-70

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 9 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 14 (2), Νιούλεϊ 4, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), ΜακΓκράθ, Ελόνου 8 (8ριμπ.), Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 10, Τσαλμπούρης, Σάκοτα 6 (2/10 σουτ).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 10, Πρίντεζης 11 (10ριμπ., 0/10 τρ.), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 10 (2), Σπανούλης 2 (1/9 σουτ), Γκριν 8 (2), Γιανγκ, Παπαπέτρου 4, Γουότερς, Μιλουτίνοφ 6, Λοτζέσκι 17 (1).

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x