Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε επίσημα την ΕΟΚ πως θα αγωνίζεται στην Α2 με το όνομα Ολυμπιακός Β’-Αναπτυξιακή ομάδα, ενώ θα έχει και τροποποιημένο έμβλημα. Η κίνηση αυτή έχει στόχο να μην συνδεθεί η ιστορία της ομάδας με την παρουσία της στη δεύτερη κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η ονομασία έχει κατοχυρωθεί νομικά και θα παραμείνει σε αναπτυξιακό ρόλο ως ομάδα, ακόμα και αν αλλάξουν οι συνθήκες στο ελληνικό μπάσκετ και η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού επιστρέψει στην Α1.

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ δήλωσε ως έδρα το βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ, χωρητικότητας 350 θέσεων. Το γήπεδο, έχει αδειοδοτηθεί κανονικά από την ΓΓΑ και είναι πλήρως εξοπλισμένο για την κατηγορία.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημέρωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι ο διακριτικός τίτλος που θα χρησιμοποιεί η ομάδα που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2, το Κύπελλο Ελλάδος και κάθε διοργάνωση της Ε.Ο.Κ., θα είναι: «OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM» και στα Ελληνικά: «OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ».

Επιπλέον ζητήσαμε από την ΕΟΚ να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες και την χρήση του παραπάνω διακριτικού τίτλου και σήματος σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου κλπ. καθώς και για την σχετική ενημέρωση των υπόλοιπων ομάδων και των σχετικών φορέων που έχουν συμμετοχή στην οργάνωση του Πρωταθλήματος.