Euroleague

Με ένα follow όλο… Μέλι, η Φενέρ ξέρανε την ΤΣΣΚΑ! (video)

Σε ένα φινάλε βγαλμένο από… ταινία θρίλερ, ο Νικολο Μέλι με follow σε νεκρό χρόνο «σκότωσε» την ΤΣΣΚΑ και έτσι η Φενέρ έφυγε για δεύτερη σερί σεζόν με το διπλό από την Μόσχα επικρατώντας με 93-95.

Τι κι αν πριν λίγες ώρες η Φενέρμπαχτσε γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό;

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εμφανίστηκε ψυχραιμότερη αυτή την φορά στην παράταση και με καλάθι του Νικολό Μέλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικρατώντας με 93-95 και παράλληλα να στείλει μήνυμα… τετράδας.

Και μπορεί ο Ιταλός να ήταν αυτός που έκρινε με καλάθι του τον τελικό νικητή ωστόσο ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και πολυτιμότερος παίκτης του ματς ήταν ο Γιαν Βέσελι ο οποίος είχε 31 π. (14/19 δίπ.) και 5 ριμπάουντ!

Με αυτή τη νίκη η Φενέρ έφτασε στο 5-3 ενώ η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε στο 6-2 και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα του Ολυμπιακού-Ερυθρός Αστέρας για να μάθει αν θα έχει συγκάτοικο στην κορυφή.

Το ματς



Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ ως τα μέσα του 1ου δεκαλέπτου (10-11). Αυτή που κατάφερε πρώτη να τρέξει ένα μικρό σερί ήταν η Φενέρ η οποία με τον Βέσελι να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (16-27).

Όπως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το δεύτερο με την τουρκική ομάδα να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να καταφέρνει να αποσπάται ακόμα και με 18 πόντους (21-39) πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο και τον Βέσελι να έχει φτάσει αισίως του 17 πόντους. Σε εκείνο το σημείο η «αρκούδα» έδειξε σημάδια… αφύπνισης. Αρχικά ο Χίγκινς και εν συνεχεία ο Ροντρίγκεθ, έδωσαν σημαντικές ανάσες επιθετικά στην ΤΣΣΚΑ και μείωσαν τη διαφορά στους 5 (41-46) σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα.

Με διάθεση… ανατροπής μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του στρατού. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη με τον Χίγκινς να ηγείται στο σκοράρισμα και τον Κλάιμπερν να ακολουθεί, κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» το παιχνίδι και να προηγηθούν ακόμα και με τέσσερις (57-53) 3:25 πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, ωστόσο αυτή που ξεκίνησε με προβάδισμα την τελευταία περίοδο ήταν η ΤΣΣΚΑ με τον Ντε Κολό να διαμορφώνει με δίποντο το 63-61.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πάντα έδειχναν πάμε ολοταχώς σε… θρίλερ. Ένα τρίποντο του Σέρχιο έστειλε τους γηπεδούχους στο +5, ωστόσο η απάντηση της Φενέρ ήταν άμεση, με τον Μέλι με σουτ έξω από τα 6,75 να φέρνει το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (66-66). Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν καλάθι καλάθι, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης 2:55 πριν το τέλος με τέσσερις προσωπικούς πόντους του Μέλι, αποσπάστηκαν με πέντε (75-80). Ένα κάρφωμα του Βέσελι έστειλε τους Τούρκους στο +7, ωστόσο Χάινς και Ροντρίγκεθ έφεραν την ΤΣΣΚΑ σε απόσταση αναπνοής (79-82) και ενώ απέμεναν 52'' για τη λήξη.

Η Φενέρ έκανε ότι… μπορούσε για να χάσει το ματς με τον Ουαναμέικερ να κάνει λάθος επαναφορά και τους γηπεδούχους να παίρνουν τη μπάλα στα χέρια τους ενώ απέμεναν 25’’. Η ΤΣΣΚΑ είπε να ξετυλίξει το… δώρο, με τον Σέρχιο να ευστοχεί από τη γωνία και να κερδίζει μάλιστα και φάουλ, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (83-82). Στην επόμενη φάση ο Ουοναμέικερ πήρε την μπάλα στα χέρια, κέρδισε φάουλ και πήγε στη γραμμή των βολών όπου με 1/2 έφερε το παιχνίδι στα ίσα (83-83) και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Τούρκοι εμφανίστηκαν ψυχραιμότεροι. Ο Βέσελι πήρε τις περισσότερες μπάλες στα χέρια του και μην έχοντας αντίπαλο στο ζωγραφιστό έστειλε την ομάδα του στο +5 (86-91) 1:32 πριν το τέλος. Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ αρνούνταν να χάσει. Ο Νάντο Ντε Κολό ανέλαβε δράση και με έξι προσωπικούς πόντους έφερε το ματς στα ίσα (93-93) και ενώ απέμεναν στο ρολόι 16’’.

Ωστόσο η Φενέρ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Και μπορεί ο Ουοναμέικερ να μην κατάφερε να ευστοχήσει σε προσπάθεια για τρεις, ωστόσο ο Νικολό Μέλι ήταν εκεί και με… απίθανο σε νεκρό χρόνο σκότωσε την ΤΣΣΚΑ και χάρισε ένα τεράστιο διπλό στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Δείτε την τελευταία φάση του παιχνιδιού:




inner

inner

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x