Ευρώπη

Με «φονιά» Λάνγκφορντ καθάρισε η ΑΕΚ!

Στην πλάτη του μέχρι την… κορυφή του ομίλου της στο Champions League κουβάλησε την ΑΕΚ ο Κιθ Λάνγκφορντ. Με 30 πόντους (και άξιο συμπαραστάτη τον Σαντ-Ρος) οδήγησε στο αγχωτικό 74-66 επί της Μπούργος.

Πολύ μεγάλος παίκτης για να επιτρέψει διακοπή του νικηφόρου σερί της ΑΕΚ αποδείχθηκε και πάλι ο Κιθ Λάνγκφορντ!

Ο Αμερικανός πήρε στην πλάτη του την «Ένωση» τη στιγμή που φάνηκε να στραβώνει για τα καλά το ματς με την Μπούργος και ολοκληρώνοντας μια φανταστική εμφάνιση (με 30 πόντους) οδήγησε στο 74-66.

Καθοριστικός για τους «κιτρινόμαυρους» και ο Σαντ-Ρος (με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και εξαιρετική παρουσία όπως πάντα στην άμυνα), ενώ σημαντική συνεισφορά στη νίκη, που έφερε την ομάδα του Παπαθεοδώρου ισόβαθμη της Χάποελ στην κορυφή του ομίλου της στο Basketball Champions League, είχε και ο Γκίκας.

Ντεμπούτο για τον Τσάλμερς, ο οποίος πήρε μόλις έξι λεπτά συμμετοχής και παρόλο που φάνηκαν ψήγματα της κλάσης του, έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ενσωματωθεί πλήρως.

Το ματς

Αποφασισμένη να δείξει από νωρίς στην αντίπαλο της ποιος θα ήταν το αφεντικό μπήκε στο παρκέ η ΑΕΚ. Καθοδηγούμενη από τον καυτό Λάνγκφορντ, ο οποίος πέτυχε νωρίς-νωρίς 11 πόντους (!) η «Ένωση» απέκτησε γρήγορα διαφορά ασφαλείας. Μπορεί λοιπόν ο Φιτιπάλδο, από την άλλη πλευρά, να ξεκίνησε επίσης ζεστός και να έφερε τους Ισπανούς κοντά στο σκορ, αλλά αυτό σαν να… έθιξε την ομάδα του Παπαθεοδώρου.

Γιατί με την προσθήκη του Σλότερ, που έδωσε ασφάλεια κάτω από το καλάθι και την είσοδο του Τσάλμερς (που ήταν άστοχος, αλλά έδειχνε ότι μπορεί να αλλάξει επίπεδο την ομάδα), οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με ένα σερί 12-0. Με την επιστροφή λοιπόν και του Λάνγκφορντ από τον πάγκο -σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Σαντ-Ρος, ο οποίος πρόλαβε να κατεβάσει και 7 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο- η ΑΕΚ πήγε στην ανάπαυλα με διαφορά ασφαλείας (+9).



Επιστρέφοντας, δε, από τα αποδυτήρια συνέχιζε να ελέγχει τον ρυθμό: Χάρη και στην καλή παρουσία του Γιάνκοβιτς, ο οποίος έφτασε τους 8 με απόλυτη ευστοχία, αλλά έκανε τρίτο φάουλ και αποσύρθηκε. Ενώ λοιπόν η ΑΕΚ συνέχιζε να παίρνει σκορ από τον αφιονισμένο Λάνγκφορντ, το μονοδιάστατο παιχνίδι της και η αφύπνιση του ΜακΦάντεν (που πέτυχε ανάμεσα σε άλλα και τρίποντο συν φάουλ) έριξε τη διαφορά στους πέντε. Ευτυχώς όμως ΚΑΙ εκεί ήταν ο Λάνγκφορντ: Με τρίποντο στην εκπνοή του τρίτου 10λέπτου που κράτησε τη διαφορά ψηλά (+8).

Η σημασία ωστόσο του Λάνγκφορντ για τη φετινή ΑΕΚ δεν φαινόταν μόνο στην παρουσία του, αλλά φάνηκε και στην απουσία του. Διότι στο διάστημα που έμεινε στον πάγκο ο Αμερικανός η Μπούργος εκμεταλλεύτηκε τους συνεχόμενους πόντους του Χούσκιτς και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ και όχι μόνο ισοφάρισε (με τρίποντο του Βέγκα), αλλά ολοκλήρωσε ένα σερί 11-2 με το οποίο πέρασε και μπροστά στα 3:40 πριν τη λήξη.

Πάνω στο σημείο όμως που φάνηκε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα έκαναν πισωγύρισμα (χάνοντας ένα ακόμα δικό τους παιχνίδι φέτος) βγήκε μπροστά ο Σαντ-Ρος. Διότι ένα δικό του καθοριστικό καλάθι στη λήξη του χρόνου έδωσε «φιλί ζωής» στην ΑΕΚ και έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή: Αυτή που ήρθε δια χειρός του αθόρυβου Γκίκα (με καθοριστικούς πόντους στο τέλος) και εξασφαλίστηκε ξανά από τον Λάνγκφορντ, με τρίποντο-μαχαιριά που… αποτελείωσε την Μπούργος.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 42-33, 58-50, 74-66





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x