Ελλάδα

Με… φόρα για πλέι οφ!

Αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ της Basket League έκανε ο ΚΑΟΔ, ο οποίος επικράτησε 67-63 του Απόλλωνα στην Πάτρα, με τον Μανώλη Παπαμακάριο να τον οδηγεί στη μεγάλη νίκη.

Με ηγέτη τον Παπαμακάριο ο ΚΑΟΔ πέρασε με 63-67 απ’ την Πάτρα, χάλασε τον… δεύτερο τελικό του Απόλλωνα -μετά απ’ αυτόν του Κυπέλλου- και συνεχίζει θετικά την πορεία του μετά και την 23η αγωνιστική της Basket League.

Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία οι Δραμινοί περιόρισαν τους γηπεδούχους, «παρασύρθηκαν» απ’ τον καταιγιστικό Μανώλη Παπαμακάριο και έκαναν μεγάλη βήμα για να δώσουν το παρών στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν, όμως τα χαμηλά ποσοστά, ιδιαίτερα απ’ τη γραμμή των τριών πόντων, άφησε πολλά περιθώρια στον ΚΑΟΔ που δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν τους Δραμινούς με ένα σερί 8-0. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για πρώτη φορά τρία περίπου λεπτά μετά την έναρξη του ματς, όμως με μπροστάρη τον Παπαμακάριο ψαλίδισαν την διαφορά, περνώντας μάλιστα μπροστά με δύο εύστοχες βολές του Χάρις (10-11). Το προβάδισμα εναλλασσόταν στο πρώτο δεκάλεπτο, με το δίποντο του Ζάρας τρία λεπτά πριν το τέλος να βάζει μπροστά ξανά τον ΚΑΟΔ (16-18).

Η αστοχία ήταν αυτή που κυριάρχησε στη δεύτερη περίοδο. Στα επτά πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν στόχο με ένα επιμέρους 5-7 να κρατάει χαμηλά το σκορ. Τότε όμως «μίλησε» η εμπειρία του Παπαμακάριου, ο οποίος σταμάτησε την επιθετική αδράνεια και με έξι δικούς του πόντους έφερε τον ΚΑΟΔ στο +5 (25-30).

Η αντίδραση του Απόλλωνα ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, με πέντε πόντους του Φιτζπάτρικ να μειώνουν στους δύο (32-34), ενώ μετά το δίποντο του Όντομ, οι Σιγούνας και Ελ Αμίν έφεραν το ματς στα ίσα (36-36). Και πάλι όμως, ο Παπαμακάριος ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, κάνοντας το 36-39, ενώ μετά από ένα μικρό σερί (4-0) του Απόλλωνα, έδωσε ξανά τα ηνία στον ΚΑΟΔ με δύο τρίποντας ανοίγοντας τη διαφορά στους +5 (40-45).

Ο ΚΑΟΔ μπήκε στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 9-0 (44-56), όμως ο Απόλλωνας απάντησε αμέσως με ένα επιμέρους 11-1 για το 55-58. Όντομ και Χάρις ανέβασαν ξανά τη διαφορά υπέρ του ΚΑΟΔ, με το ματς στα τελευταία λεπτά να αποκτά ξανά ενδιαφέρον. Ο Φιτζπάτρικ μείωσε στους δύο (63-65) έντεκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όμως ο Ζάρας ευστόχησε απ’ τη γραμμή των βολών, τελειώνοντας το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 27-32, 44-47, 63-67
Απόλλων Πάτρας (Δ. Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 7, Γκαλογουέι 1, Πεν 6, Φιτζπάτρικ 19 (2), Μπατής 6 (1), Ελ Αμίν 6, Σιγούνας 8, Όζο 3.
ΚΑΟΔ (Β. Μέξας): Τρότερ 4 (1), Χάρις 11, Άτκινς, Όντομ 6, Μισέλ 8, Ζάρας 11, Τσαλδάρης 3 (1), Παπαμακάριος 24 (4).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x