Εurobasket 2015

Με πολύ… ζόρι η Ισπανία

Χάρη σε καλάθι του Φελίπε Ρέγες στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ισπανία νίκησε 82-80 τη Βενεζουέλα, σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Έγραψε ιστορία ο Πάου Γκασόλ.

Δύσκολα έβαλε στην Ισπανία η Βενεζουέλα! Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής ζόρισε αρκετά τους «φούριας ρόχας», οι οποίοι κατάφεραν να νικήσουν με 82-80, χάρη σε καλάθι του Φελίπε Ρέγες στο τέλος.

Για τρία δεκάλεπτα, οι Ισπανοί διατηρούσαν το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να έχουν «χτίσει» μία διαφορά ασφαλείας. Στην τέταρτη περίοδο, η Βενεζουέλα μπήκε πολύ δυνατά, με αποτέλεσμα να πάει ακόμα και στο +6 (67-73). Στο συγκεκριμένο φιλικό έγραψε ιστορία ο Πάου Γκασόλ, καθώς με τους πόντους που σημείωσε έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας, ξεπερνώντας τους 2.881 που είχε Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο με 3.330.

Περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη, το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο, με πρωταγωνιστές τους Γιουλ, Ρέγες και Ρούντι έκανε την ανατροπή και ισορρόπησε την κατάσταση (74-74). Όμως, οι φιλοξενούμενοι αρνούνταν να… χάσουν (80-80) και γι’ αυτό χρειάστηκε το καλάθι του φόργουορντ/σέντερ της Ρεάλ για το τελικό 82-80.

Ο Φελίπε Ρέγες ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών με 16 πόντους, με τον Πάου Γκασόλ να είχε 15 με 9 ριμπάουντ και τον Ρούντι άλλους 13. Την πρώτη του συμμετοχή σε φιλικό της φετινής προετοιμασίας πραγματοποίησε και ο Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος σε 10:59’’ που αγωνίστηκε, σημείωσε 4 πόντους, ενώ από τους ηττημένους κορυφαίοι ήταν οι Βάργκας και Πέρες με 15 πόντους ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 40-37, 63-58, 82-80

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x