Euroleague

Με «σπασμένα» φρένα η Κουμπάν

Με… φόρα από τη μεγάλη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, η Λοκομοτίβ Κουμπάν συνέτριψε με σκορ 80-50 την Ζαλγκίρις στο Κράσνονταρ, φτάνοντας τις έξι νίκες σε επτά παιχνίδια στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Πραγματικός οδοστρωτήρας… Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επιβεβαίωσε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην φετινή Ευρωλίγκα καθοδηγούμενη από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό της. Και μάλιστα με το εμφατικό 80-50 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία αν ήταν δυνατόν, θα διάλεγε να τελείωνε από το… ημίχρονο το μαρτύριό του Κράσνονταρ.

Κορυφαίοι για τους νικητές Μπρόεκοφ, Βορόνοφ, Κλαβέρ και Ντιλέινι, επέστρεψε στην δράση ο Ράντολφ, ο οποίος πραγματοποίησε θετική εμφάνιση. Από το «ναυάγιο» των Λιθουανών, διασώθηκε μόνο ο Ίαν Βουγιούκας.

Το ματς:

Η πολύ καλή ημέρα για την Λοκομοτίβ φάνηκε από την αρχή, όπου προηγήθηκε με σκορ 18-8 στο 5΄. Με τους Μπρόεκοφ και Βορόνοφ να ηγούνται, οι γηπεδούχοι εκτός των περισσότερων επιθετικών λύσεων, έπαιρναν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και έπαιζαν καλή άμυνα, οδηγώντας το σκορ στο +14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, την ώρα που η Ζαλγκίρις είχε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα 38%.

Η Λοκομοτίβ ήταν καταιγιστική και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, όπου με τον Άντονι Ράντολφ να επιστρέφει μετά από τον τραυματισμό του και τον Ντιλέινι να συνδέεται με το καλάθι, έκανε 18-2 επί μέρους και έφτασε τη διαφορά στους 30 (!) πόντους (46-16 στο 17΄). Οι Λιθουανοί είχαν μοναδικό διασωθέντα τον Βουγιούκα, αλλά δε μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, αφού πέτυχαν τρεις πόντους στη δεύτερη περίοδο, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο -36 (53-17) με 8/31 εντός παιδιάς.

Από τη στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί, στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της Λοκομοτίβ έπεσε, η παραγωγικότητα «φρέναρε», όχι όμως και η αύξηση της διαφοράς, που έφτασε στους 41 πόντους (63-24) δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια, η Ζαλγκίρις κατάφερε εκμεταλλευόμενη την χαλάρωση των γηπεδούχων να ρίξουν τη διαφορά στους τριάντα πόντους…

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 53-17, 65-27, 80-50.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 10 (2) (6ασίστ), Σίνγκλετον 8, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 2, Κλαβέρ 10 (2) (10ριμπ.), Μπίκοφ 9 (1), Βορόνοφ 14 (2), Ζούμπκοφ, Φεσένκο 4, Μπρόεκοφ 12 (1).
Ζαλγκίρις Κάουνας (Κράπικας): Βένε 3 (1), Λεκαβίτσιους 2, Πότσιους, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 14, Γιανκούνας 8 (1), Βουγιούκαας 15 (7/11 δίποντα), Γιαβτόκας 6, Βετσβάργκας, Χάνλαν, Ουλανόβας.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x