Ελλάδα

Με… υπογραφή Μιλουτίνοφ «λύγισε» την Ούνιξ ο Ολυμπιακός

Με τον Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζει στο πρώτο φετινό φιλικό με τον Ολυμπιακό και να «μιλάει» στο τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 70-66 την Ούνιξ Καζάν και προκρίθηκαν στον τελικό του «Γκομέλσκι Καπ».

Αν και ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει στο τέλος, ο Μιλουτίνοφ «μίλησε» τελευταίος και έτσι του έδωσε τη νίκη (70-66) κόντρα στην Ούνιξ Καζάν, στον πρώτο ημιτελικό του «Γκομέλσκι Καπ».

Στο πρώτο του φετινό φιλικό με τα ερυθρόλευκα, ο Σέρβος σέντερ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10π. και 13 ριμπάουντ, ενώ καθοριστικά για το ροζ φύλλο ήταν τα «σκουπίδια» που μάζευε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Πρίντεζης με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Πάντερ να προσθέτει άλλους 14π.

Από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ξεχώρισε ο Σμιθ με 17 πόντους, με τον ΜακΚόλουμ να είχε 11π., αλλά να ήταν πολύ άστοχος (3/7 διπ., 0/6 τρ.), ενώ ο Καϊμακόγλου είχε 9π. και ο Μάντζαρης 3π. με 7 ριμπάουντ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό του τουρνουά (25/9, 19:00), που θα προκύψει από το ζευγάρι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Προμηθέας Πάτρας.

Κάπως βελτιωμένη εικόνα παρουσίασε το σύνολο του Μπλατ, ο οποίος σίγουρα θα έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του για τα εύκολα λάθη που έκαναν, ειδικά στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου ήταν παιδαριώδη. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως χρειάζονται δουλειά ακόμη.

Το ματς


Με κακές επιθετικές επιλογές και πολλά λάθη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, με τον Σμιθ από την άλλη να είχε πάρει από το… χέρι την Ούνιξ και να την στέλνει στο +8 (12-4), στα πρώτα πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ ανέβηκαν κάπως επιθετικά, χάρη με τους Πάντερ και Κουζμίνσκας, αλλά αμυντικά ξανά υστερούσαν και έτσι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -5 (17-12).

Με το μυαλό να ήταν περισσότερο στην άμυνα και τον Πάντερ να συνεχίζει «ζεστός», ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, με το τρίποντο του Σπανούλη να τον βάζει για πρώτη φορά μπροστά (20-22). Έκτοτε, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια με τον Παπανικολάου να κρατά τους Πειραιώτες στο σκοράρισμα, αλλά τον ΜακΚόλουμ από την άλλη να είχε την απάντηση για την ομάδα του Πρίφτη (31-31). Ίδια ήταν εικόνα του ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πάντερ να διαμορφώνει στη λήξη το 36-37 υπέρ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ.

Αρκετά καλά μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο δεύτερο ημίχρονο, πηγαίνοντας ακόμη και στο +4 (38-42), με τον Πολ. Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Μπλατ ήταν άστοχοι, με τον Σμιθ να αρχίζει τα… τρελά του και να δίνει ξανά στην Ούνιξ το προβάδισμα (45-44), στα μισά. Σε εκείνο το σημείο, ο Μπλατ χρησιμοποίησε δίδυμο Μιλουτίνοφ-Ρούμπιτ και αυτό δούλεψε πολύ καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους «ερυθρόλευκους» αρχικά να περνούν μπροστά (45-47) και με τον Πρίντεζη να δίνει και εκείνος βοήθειες, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε στο +8 (48-56).

Συγκεντρωμένος στην άμυνα ξεκίνησε και στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός, με τους Σπανούλη και Πάντερ να στέλνουν τη διαφορά στο +13 (48-61), στο 32’. Εκεί, η Ούνιξ αντέδρασε με τους Σμιθ και Τάιους, αλλά ο Πρίντεζης κρατούσε την ομάδα του Πειραιά σε μία απόσταση ασφαλείας (57-65), στο 35’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ μπλόκαραν στην επίθεση, με τον Τάιους να φέρνει ακόμη πιο κοντά τη ρωσική ομάδα (61-65). Ωστόσο, εκεί μίλησαν τα κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ για τους Πειραιώτες, με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί και να δίνει έτοιμο καλάθι στον Κουζμίνσκας για το 61-67, στα 38’’ πριν τη λήξη. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να κάνουν απανωτές… ανοησίες, καθώς αρχικά ο Λιθουανός έκανε αντιαθλητικό στον Καϊμακόγλου και στη συνέχεια ο Μιλουτίνοφ φάουλ σε τρίποντο του ΜακΚόλουμ, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κάνουν ένα 5-0 σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα (66-67). Παρ’ όλα αυτά, στην τελευταία επίθεση ο Σέρβος σέντερ το πήρε… πάνω του και με δικό του καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 66-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 36-37, 48-56, 66-70

Ούνιξ Καζάν (Πρίφτης): Καϊμακόγλου 9 (1), Κολεσνίκοφ, Ουζίνσκι 2, Κλιμένκο 4, Τάιους 10, ΜακΚόλουμ 11, Πάλσον 2, Μάντζαρης 3, Σμιθ 17 (3), Μόργκαν 8.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Χαπ, Ρούμπιτ 6, Κουζμίνσκας 4, Παπανικολάου 7, Πρίντεζης 18, Μιλουτίνοφ 10 (13ριμπ.), Κόνιαρης, Πολ 3 (1), Πάντερ 14 (2), Τσέρι, Σπανούλης 8 (2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x