Ευρώπη

Μέγα οικονομικό σκάνδαλο στην ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ!

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ, καθώς ξεκίνησε έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες του πρώην προέδρου, Χοσέ Λουίς Σάεθ! Κοντά στο 1 εκατ. ευρώ φέρεται να ξόδεψε για… φαγητό!

Απίστευτες λεπτομέρειες έφερε στο φως της δημοσιότητας η έρευνα που διεξάγεται για τα έργα και τις ημέρες του Χοσέ Λουίς Σάεθ, κατά τη θητεία του στην προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ!

Όπως αποκάλυψε η «Pais», ο πρώην επικεφαλής του μπάσκετ της χώρας (παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015), κατηγορείται για σωρεία οικονομικών ατασθαλιών, από το 2011 μέχρι το 2014, όπου μεταξύ άλλων φέρεται να «φέσωσε» -μέσω πιστωτικών καρτών- την ομοσπονδία με το αστρονομικό ποσό των 737.746 ευρώ μόνο για… εστιατόρια, σε Μαδρίτη και Σεβίλλη!

Βάσει της σχετικής έρευνας, ο Χοσέ Λουίς Σάεθ κυκλοφορούσε με τέσσερις πιστωτικές κάρτες, χρεώνοντας με υπέρογκα ποσά την ομοσπονδία κάθε χρόνο, κάτι που ο ίδιος κατηγορηματικά διαψεύδει ύστερα από επικοινωνία που είχε μαζί του η ισπανική εφημερίδα. Κι όλα αυτά, την ώρα που αμειβόταν με 255.000 ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα λάμβανε άλλα 40.000 ευρώ για διάφορα έξοδα, όπως το ενοίκιο του σπιτιού του!

Εκτός, όμως, από τον πρώην πρόεδρο, «αμαρτωλές» πιστωτικές κάρτες φέρονται να διατηρούσαν και στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι δεν ξόδευαν τόσο μεγάλα ποσά για τις… γκουρμέ ανησυχίες τους, αλλά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πήγαιναν κυρίως για ηλεκτρονικά γκάτζετ, όπως κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές από την ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ, το 2015 υπήρχαν ζημιές ύψους 3 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2016 εκτιμάται πως θα υπάρξουν άλλα 2 εκατ. ευρώ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x