Ελλάδα

Μέξας: «Με την άμυνα, ελέγξαμε το ματς»

Στη βελτίωση της άμυνας στο δεύτερο δεκάλεπτο απέδωσε τη νίκη του ΚΑΟΔ επί του Απόλλωνα στην Πάτρα ο Κάστας Μέξας.

Ο τεχνικός των Δραμινών τόνισε πως οι παίκτες του είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση και για αυτό περίμεναν αντίδραση από τους Πατρινούς. Θεωρεί πως με τη συγκέντρωση, έλεγξαν το ρυθμό και στάθηκε στην τύχη που δεν δέχτηκαν κάποια ελεύθερα τρίποντα και στα δικά τους μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά και πως θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν όσο πιο τιμητικά γίνεται την κανονική περίοδο.

Αναλυτικά: «Ήρθαμε στην Πάτρα να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία γνωρίζαμε ότι δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Οι έξι συνεχόμενες ήττες που έχει κάνει, συμπεριλαμβανομένου του τελικού Κυπέλλου, σίγουρα είναι πολλές για οποιαδήποτε ομάδα. Περιμέναμε, όπως είπε και ο Ζάρας, αντίδραση από τους παίκτες του Απόλλωνα. Στο ξεκίνημα, στα 2-3 πρώτα λεπτά, ήμασταν χαμένοι, τουλάχιστον ένα βήμα πίσω. Αλλά, νομίζω ότι, από τη στιγμή που καταφέραμε να ισορροπήσουμε το μυαλό μας, να παίξουμε πιο συγκεντρωμένα και να πάμε σε όλες τις μπάλες, καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα.

Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίξαμε πολύ καλή άμυνα και με λίγα τακτικά λάθη από τους παίκτες. Σε κάποιες στιγμές, ήμασταν και τυχεροί, γιατί σε λάθη που κάναμε δεν δεχτήκαμε κάποια ελεύθερα τρίποντα. Νομίζω ότι, μέσα από την άμυνα, καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Υπήρξε εκείνο το τρίλεπτο στο τέλος του τρίτου προς το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου που βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, πήραμε τη διαφορά και, σε ένα σημαντικό ποσοστό, πήραμε το μομέντουμ του παιχνιδιού οριστικά για να κερδίσουμε τον αγώνα.

Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν πολύ δύσκολο έπειτα από τρεις εβδομάδες αποχής από επίσημα παιχνίδια να μείνουν συγκεντρωμένοι στην προπόνηση. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, αυτή είναι η αλήθεια και γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Να σας πω την αλήθεια, δεν ήξερα τι θα συναντήσουμε σήμερα, ειδικά για την ομάδα μας, καθόλου δεν ήξερα. Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Εμείς συνεχίζουμε. Είπαμε ότι θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όσο καλύτερα γίνεται. Πλέον, έχουμε τύχη για τα πλέι οφ, αυτή είναι η αλήθεια και θα κοιτάξουμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα και στον κόουτς Βετούλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x