Ελλάδα

Μέξας στον ΣΠΟΡ FM: «Αν βρει ρυθμό ο Γκριν θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό»

Εκρηκτικός και πολύ καλός σουτέρ είναι ο Έρικ Γκριν και αν προσαρμοστεί τότε θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Μέξας.

Σίγουρος πως ο Έρικ Γκριν μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Κώστας Μέξας, σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο προπονητής του Απόλλωνα τόνισε πως ο Αμερικανός μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος όταν βρει ρυθμό, ενώ όσον αφορά στην ομάδα της Πάτρας υπογράμμισε πως θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα είναι «κακός μπελάς» για κάθε αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μέξας στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για το φιλικό με τον Ολυμπιακό: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο καλοί απ’ ότι περιμέναμε και στο δεύτερο χειρότεροι απ’ την πίεση του Ολυμπιακού. Ήταν το πρώτο φιλικό και νομίζω ότι έχουν δρόμο ακόμη οι ομάδες».

Για τον Απόλλωνα φέτος: «Γενικά θα είναι δύσκολα φέτος και ανταγωνιστικά γενικά. Ο Απόλλων θέλει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει ομαδικό μπάσκετ. Θα παλεύει κάθε ματς και θα αναγκάσει τον κόσμο της Πάτρας να έρθει στο γήπεδο. Θα είναι διαφορετική ομάδα από πέρυσι. Λίγο πιο κοντά στα δικά μου δεδομένα και πως σκέφτομαι το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερος ή χειρότερος. Θέλω μία ομάδα να μοιράζει την μπάλα στην επίθεση και να βγάζει το ατομικό ταλέντο από ομαδική λειτουργία. Θέλουμε να είμαστε κακός μπελάς για κάθε αντίπαλο. Θέλω ένα ομαδικό πνεύμα».

Για τους Έλληνες παίκτες: «Είναι λογικό κάποια παιδιά που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες, είτε αποσύρθηκαν, είτε κατέβηκαν κατηγορία. Υπάρχει ένα κενό και το περιμέναμε. Ήταν δεδομένο να γίνει κάτι τέτοιο. Ακόμη και στην Εθνική ομάδα. Στις ηλικίες 26-27 δεν είχαμε μεγάλο βάθος και φαίνεται στο πρωτάθλημα αυτό. Εμείς έχουμε Βεργίνη και Τσιάρα και ποντάρουμε στο νέο αίμα. Τους έχουμε δώσει χώρο και ελπίζω να ανταποκριθούν».

Για τον Ολυμπιακό: «Οι αρχές τις ομάδες δεν έχουν αλλάξει πολύ, αφού έχει τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια. Ο Γκριν θεωρητικά μπορεί να δώσει πράγματα που δεν έδινε πέρυσι ο Όντομ ή ο Στρόμπερι. Είναι πιο σκόρερ. Είναι ένα παιδί μου είχε δείξει ότι αν βρει ρυθμό στην επίθεση μπορεί να κάνει πολλά. Είναι ταλαντούχο παιδί, αλλά πλέον έχει περισσότερες απαιτήσεις. Συνήθως τελειώνει τις φάσεις και δεν τις δημιουργεί. Είναι πολύ καλός αθλητής και είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστεί. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».

Για τον Έρικ Γκριν: «Έχει καλό πρώτο βήμα. Είναι εκρηκτικός και σουτάρει καλά. Αν βρει ρυθμό μπορεί να βάλει και δύσκολα σουτ. Πρέπει, όμως, να προσαρμοστεί και να δούμε πως θα αντιδράσει στον ρόλο που θα έχει στον Ολυμπιακό. Φέτος, μαζί με τον Σπανούλη θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Θα πρέπει σε 15-22 λεπτά να κάνει αυτά που πρέπει και για να το κάνει αυτό, θέλει χρόνο. Θα πρέπει να μπαίνει πάντα έτοιμος να προσφέρει».

Για τις δύο ομάδες που θα έχει η Πάτρα, Απόλλωνα και Προμηθέα: «Είναι καλό για την πόλη. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον Προμηθέα. Είναι ένα υγιές σωματείο και μπορεί να προσφέρει στην πόλη της Πάτρας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x