Ελλάδα

Μενσά-Μπονσού: «Δεν ντοπαρίστηκα ποτέ»

Αρνείται ότι έλαβε ποτέ απαγορευμένη ουσία για να ενισχύσει την απόδοσή του ο Ποπς Μενσά Μπονσού, που αποκάλυψε πως παίρνει ένα φάρμακο για να αντιμετωπίσει την ασθένεια ‘διάσπαση της προσοχής’.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε πως πήρε απαγορευμένη ουσία για να ενισχύσει την απόδοσή του ο Ποπς Μενσά Μπονσού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ. Ο σέντερ της ΑΕΚ αποκάλυψε πως εδώ και ενάμιση χρόνο παίρνει ένα φάρμακο για να αντιμετωπίσει μια ασθένεια που δεν του επιτρέπει να είναι συγκεντρωμένος και η ουσία της δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα φάρμακα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αθλητές.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε όλοι εδώ σε ένα τόσο σύντομο κάλεσμα που έγινε. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 1/10/2014, όσο βρισκόμουν στο καμπ των Ντένβερ Νάγκετς, επισκέφτηκα τον γιατρό τους και μου συνέστησε να πάρω ένα φάρμακο (Anderall) που είναι εγκεκριμένο από τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων», δήλωσε ο Βρετανός άσος.

«Ο γιατρός διέγνωσε ότι πάσχω από την ασθένεια ‘διάσπαση της προσοχής’ και μου συνέστησε το συγκεκριμένο φάρμακο για περιστασιακή χρήση. Αυτό το φάρμακο δεν με κάνει πιο γρήγορο ή πιο αλτικό, με κάνει πιο συγκεντρωμένο. Με βοηθά στην καθημερινή λειτουργία όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή το να προσέχω τα παιδιά μου. Καμία σχέση με το μπάσκετ, το χρησιμοποίησα μόνο για τη προσωπική μου ζωή. Το φάρμακο αυτό το έχω πάρει μόνο για τη ζωή μου, για να μπορώ να διαβάζω ένα βιβλίο, να συγκεντρώνομαι πιο εύκολα. Δεν έχω πάρει ποτέ αυτό το φάρμακο πριν από αγώνα, αν και χρειάζεται να το παίρνω κάθε 12 ώρες», πρόσθεσε ο Μενσά-Μπονσού.

«Ποτέ μου δεν έχω πάρει κανένα φάρμακο, έχοντας παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ΝΒΑ και κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι ατυχές ότι αυτό το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης. Η σεζόν που πέρασε είναι μια από τις καλύτερες μου και θα ήταν άδικο να την υποβαθμίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Είναι η πίστη μου στο Θεό και η σκληρή δουλειά που μας έφερε μέχρι εδώ. Να τα... ρίξουμε όλα στα φάρμακο θα ήταν άδικο. Έχω ξοδέψει πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να κουβαλήσω, ουσιαστικά, την ομάδα στους ώμους μου και δεν θα έκανα κάτι για να καταστρέψω αυτή τη δουλειά», συνέχισε εμφανώς φορτισμένος ο 31χρονος σέντερ.

Ερωτηθείς για τη νοσηλεία του σε το νοσοκομείο και αν σχετίζεται με αυτό το φάρμακο, απάντησε πως «οι δυο φορές που πήγα στο νοσοκομείο είχαν να κάνουν αποκλειστικά με την αφυδάτωση και όχι με το εν λόγω φάρμακο».

Πλέον μένει να φανεί αν η αθλητική δικαιοσύνη θα πειστεί από τις εξηγήσεις του παίκτη ή θα του επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές, αλλά και ποιο θα είναι το μέλλον του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x