NBA

Μεσίνα: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά παγκοσμίως»

Μία δύσκολη περίοδο διανύει το μπάσκετ παγκοσμίως και όχι μόνο αποκλειστικά το ελληνικό, όπως δήλωσε ο Ετόρε Μεσίνα στον Τύπο της Ρωσίας.

Ανήσυχος για το μέλλον του παγκόσμιου μπάσκετ εμφανίστηκε ο Ετόρε Μεσίνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Ρωσίας.

Ο πολύπειρος Ιταλός προπονητής τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αλλά είναι παγκόσμιο, ενώ στη συνέχεια αποθέωσε τον Πιτίνο και ξεκαθάρισε πως δεν είχε πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα.

«Αυτή την στιγμή εργάζομαι για τους Σπερς, με τους οποίους έχω συμβόλαιο. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι έχω και το μπόνους να δουλεύω στο πλάι του Γκρεγκ Πόποβιτς. Εάν μου έρθει κάποια πρόταση, σίγουρα θα τη συζητήσω με τον Πόποβιτς. Όμως, δεν υπάρχει κάτι και έτσι μένω στη δουλειά μου», δήλωσε αρχικά ο Ετόρε Μεσίνα στην «Izvestia», ενώ ερωτήθηκε για το αν είχε πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα και ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι, δεν έχω καμία πρόταση από την Ευρώπη».

Για τον ερχομό του Πιτίνο στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού: «Ήταν μία απίστευτη απόφαση! Ο Πιτίνο πήγε στα μέσα της σεζόν και μετάλλαξε εντελώς την κατάσταση της ομάδας. Η διορατικότητά του και η γνώση του πάνω στο μπάσκετ οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στα playoffs της Ευρωλίγκας. Κι αυτό, έγινε παρά τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο είναι άλλη μία επιβεβαίωση της σπουδαιότητας του Πιτίνο. Επίσης, ο Πιτίνο ενδεχομένως να κάνει και τους Αμερικανούς προπονητές να σκεφτούν έρθουν στην Ευρώπη».

Για τα προβλήματα και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό μπάσκετ: «Φυσικά και έχω ακούσει τι έχει γίνει! Πρόκειται για μία παράλογη κατάσταση. Πραγματικά εύχομαι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, η λίγκα και ο κάθε ένας εμπλεκόμενος να βρει μία λύση. Αλλά, αν το σκεφτείτε καλά το πρόβλημα αυτό, της ιεραρχίας, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό ή μη ευρωπαϊκό. Είναι πρόβλημα του μπάσκετ παγκοσμίως. Είναι πολύ δυσάρεστο να είσαι τόσο μακριά και να μαθαίνεις τέτοια νέα, ειδικά όταν αφορούν ομάδες με τόσο πλούσια ιστορία».

Για το ποιος θα πάρει το βραβείο του MVP στο φετινό ΝΒΑ: «Τζέιμς Χάρντεν ή Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί παίκτες, αλλά έπαιξαν τρομερό μπάσκετ φέτος».

Για τον καλύτερο ρούκι: «Χωρίς αμφιβολία, Λούκα Ντόντσιτς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x