Euroleague

Μια παλιά καλή Λιμόζ

Μια Λιμόζ από τις παλιές καλές εποχές νίκησε 84-80 την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και σημείωσε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Η Λιμόζ νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα με 84-80 την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, αφήνοντας τους Κροάτες χωρίς νίκη ακόμα.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας διατηρούσαν από την αρχή μέχρι το τέλος το προβάδισμα και απειλήθηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις, παίρνοντας μια δίκαιη και καθαρή νίκη.

Κορυφαίοι των πρωταθλητών Ευρώπης του 1993 ήταν οι Βέστερμαν και Μπουνγκού-Κολό με 15 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πούλεν με 21 πόντους.

Οι «λιμουζό» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και απέκτησαν μια διαφορά τεσσάρων πόντων με πρωταγωνιστές τους Τραορέ και Βέστερμαν. Ένα σερί 5-0 των Κροατών τους έδωσε ένα +2 και το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεσαι σε εκείνο το διάστημα με την επιθετική πολυφωνία των πρωταθλητών Κροατίας και τον Βέστερμαν να παίζει μόνος του για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1993. Στο 15-14, ένα σερί 11-0 των Γάλλων με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελς, έφερε το +10 για τους «λιμουζό» που διατηρούσαν ένα +8 με +10, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +12 υπέρ τους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα 3-0 σερί της Τσεντεβίτα μείωσε προσωρινά στο -5 τη διαφορά και αυτή κυμαινόταν μεταξύ +4 με +8 για τους «λιμουζό». Ο Μπουνγκού-Κολό με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το +11 για τους Γάλλους και ο Σάφαρτζικ έφερε το +12 για τη Λιμόζ με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να υπερέχουν μέσα στη ρακέτα.

Ο Πούλεν πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 8-0 της Τσεντεβίτα στην αρχή της τρίτης περιόδου, που βοήθησε την πρωταθλήτρια Κροατίας να μειώσει στο -2 τη διαφορά, όμως οι πρωταθλητές Γαλλίας με ένα 6-0 σερί από την περιφέρεια ξέφυγαν ξανά στο +7. Η διαφορά ανεβοκατέβαινε μεταξύ +3 με +5 για τη Λιμόζ, μέχρι ο Ζγκάνετς βοηθήσει να μειώσει στο -1 η πρωταθλήτρια Κροατίας. Η επιθετική πολυφωνία των Γάλλων τους βοήθησε ένα κάνουν ένα σερί 7-0 και να προηγηθούν με +8, με τον Ζούμπσιτς να μειώνει στο -5 για την Τσεντεβίτα στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι ψηλοί της Λιμοζ τη βοήθησαν να διατηρεί ένα +6 με +8. Ο Βέστερμαν ανέβασε τη διαφορά στο +9, όμως οι ψηλοί της Τσεντεβίτα με σερί 4-0 μείωσαν στο -5. Ο Πούλεν βοήθησε τους γηπεδούχους να κάνουν ένα νέο σερί 7-0 και να μειώσουν στο -1, χάρη την υπεροχή τους στα ριμπάουντ σε εκείνο το διάστημα. Ο Σάφαρτζικ έδωσε ένα +5 και «ξεκόλλησε» τη Λιμόζ, όμως η ευστοχία από την περιφέρεια βοήθησε τους Κροάτες να κάνουν ένα σερί 6-0 και να προηγηθούν με 78-77 στο 1’ πριν τη λήξη. Πλέον, το προβάδισμα εναλλασσόταν, με τον Μπουνγκού-Κολό να δίνει ένα +3 στη Λιμόζ στα 27’’. Η ευστοχία στις βολές που καλούνταν να εκτελούν οι Γάλλοι τους έδωσε το τελικό +4, αφού τα περιφερειακά σουτ των Κροατών στα τελευταία 10’’ ήταν άστοχα.


Τα δεκάλεπτα: 19-27, 32-44, 54-59, 80-84

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Πούλεν 21, Γουάιτ 17, Ζούμπσιτς 3, Πίλεπιτς 3, Μπάμπιτς 9, Ζγκάνετς 4, Μπίλαν 19, Γκόρντιτς 2, Αράποβιτς 2

ΛΙΜΟΖ: Σάφαρτζικ 12, Κούλπεπερ 8, Ντάνιελς 14, Βέστερμαν 15, Πέιν 3, Μπουνγκού-Κολό 15, Τραορέ 10, Ζερμπό 7


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x