Euroleague

Μίντλετον: «Είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό» (Web TV)

Η ΤΣΣΚΑ είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό κι απλώς θα πρέπει να το αποδείξει στο παρκέ, όπως δήλωσε στη Web TV του sport-fm.gr ο Ντάριλ Μίντλετον. Πώς νιώθει στο νέο του ρόλο ο άλλοτε άσος του ΠΑΟ.

Για μια πενταετία πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό. Μαζί του κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2002. Πλέον, παλαίμαχος εδώ και μόλις δύο χρόνια αν και 48 ετών, ο Ντάριλ Μίντλετον ετοιμάζεται να ζήσει το Final Four από ένα άλλο πόστο.

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε στη Web TV του sport-fm.gr και εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του είναι ανώτερη, αλλά θα πρέπει να το πιστοποιήσει στο παρκέ, αφήνοντας στο παρκέ ό,τι προηγήθηκε το 2012 και το 2013.



-Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού στα οποία πρέπει να εστιάσει η ΤΣΣΚΑ;
«Να σταματήσουμε τα γκαρντ του Ολυμπιακού, να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον Σπανούλη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Δεν πρέπει να χάσουμε τη μάχη των ριμπάουντ. Και φυσικά να παίξουμε το παιχνίδι μας, αυτό που ξέρουμε».

-Οι ήττες στα δύο προηγούμενα Final Four από τον Ολυμπιακό δίνουν έξτρα πίεση ή έξτρα κίνητρο για τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ;
«Αν ήμουν ακόμη παίκτης, θα έλεγα ότι αποτελούν επιπλέον κίνητρο. Δεν πρέπει να μένεις στο παρελθόν. Είναι καιρός να το ξεχάσουμε και να πάμε παρακάτω. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Είναι καλή ομάδα κι αυτοί, αλλιώς δεν θα βρίσκονταν εδώ. Όμως αυτή τη φορά θα πάνε καλά τα πράγματα, οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και προπονούνται καλά».

-Έχετε την εμπειρία του Final Four, έχετε κατακτήσει και τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό (2002). Πώς είναι τώρα να βλέπετε αυτή τη γιορτή από την άκρη του πάγκου;
«Είναι ωραία. Διαφορετικά, αλλά ωραία… Μακάρι να έπαιζα ακόμη. Τώρα σαν προπονητής καταλαβαίνω πως δεν έχεις κανέναν έλεγχο πάνω στους παίκτες. Όλα εξαρτώνται από το πώς αισθάνονται οι παίκτες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλέψεις σκληρά μαζί τους και να προσευχηθείς να τα πάνε καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x