Euroleague

Μιλουτίνοφ στο sportfm.gr: «Πάντα δυνατός ο Ολυμπιακός στα μεγάλα ματς»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν αμφιβάλλει! Μιλώντας στο sportfm.gr ο Σέρβος σέντερ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός θα σταθεί στο ύψος του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. «Γι’ αυτό ήρθα στην ομάδα», είπε.

Καμία αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στα ίσα τη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ δεν έχει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στο sport-fm.gr και δήλωσε δικαιωμένος που επέλεξε τους «ερυθρόλευκους» ως μια ομάδα που έχει πλέον καθιερωθεί στην κορυφογραμμή της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα αποκάλυψε τη συμβουλή του Βασίλη Σπανούλη, αναφέρθηκε στον φίλο του Μίλος Τεόντοσιτς, μίλησε για την ιδιότυπη μονομαχία του με τον Κάιλ Χάινς και έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο.

inner

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκολα Μιλουτίνοφ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Σίγουρα αυτή ήταν η στιγμή που περίμενες περισσότερο από κάθε άλλη όταν ερχόσουν στον Ολυμπιακό…
«Ναι, ασφαλώς… Το ήξερα όταν υπέγραφα στον Ολυμπιακό πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, που πηγαίνει συχνά στο Final Four, ακόμη κι αν έχει μικρότερο μπάτζετ. Είναι μια ομάδα που πάντα παρουσιάζεται δυνατή στα κρίσιμα παιχνίδια και τις κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που που ήρθα. Γιατί ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που κερδίζει».

-Για πολλούς ο τελικός του 2012, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και στο ίδιο γήπεδο άλλαξε οριστικά τη μοίρα του Ολυμπιακού. Πιστεύεις κι εσύ πως από τότε πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, με όσο μεγάλη διαφορά και αν χάνει ή όσο δυνατός και πλούσιος είναι ο αντίπαλος; Είναι οδηγός αυτό για τον ημιτελικό της Παρασκευής;
«Σίγουρα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη εκείνη τότε και για την αυτοπεποίθηση που απέκτησε ο Ολυμπιακός. Όμως κάθε αγώνας είναι διαφορετικός κι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε. Όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Ο Ολυμπιακός όταν πρέπει να παίξει καλά στέκεται στο ύψος του. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε σε κανέναν ότι θα κερδίσουμε ή θα πάρουμε τον τίτλο, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά όλοι μας θα δώσουμε τα πάντα».

-Ποιες συμβουλές σού έδωσαν οι παλιότεροι της ομάδας που έχουν εμπειρία από Final Four;
«Ο Σπανούλης μάς έχει πει πολλές φορές φέτος πως μπορεί αυτή να είναι η μοναδική ή η τελευταία ευκαιρία που θα έχει κάποιος να βρεθεί σε Final Four, γι’ αυτό και πρέπει να δώσει τα πάντα. Είναι μια ευκαιρία ζωής και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

-Θα βρεις απέναντί σου έναν φίλο σου και συμπαίκτη στην εθνική Σερβίας, τον Μίλος Τεόντοσιτς. Έχετε μιλήσει για τον ημιτελικό;
«Όχι, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη, αλλά σίγουρα θα τα πούμε μέχρι την Παρασκευή. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την αξία του. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, που πραγματοποιεί μια ακόμη εξαιρετική χρονιά. Θα πρέπει να τον περιορίσουμε όσο είναι δυνατό, γιατί μπορεί να σε σκοτώσει με πολλούς τρόπους».

-Πολλοί αποκαλούν δικέφαλο τέρας το δίδυμο Τεόντοσιτς-Ντε Κολό. Πόσο σημαντικό είναι να τους σταματήσετε την Παρασκευή;
«Είναι αναμφίβολα η κινητήριος δύναμη της ΤΣΣΚΑ. Το επιθετικό τους παιχνίδι στηρίζεται πάρα πολύ σε αυτούς τους δύο, αν και υπάρχουν πολλοί ακόμη αξιόλογοι παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά και θα ήταν πρωταγωνιστές σε άλλες ομάδες. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα απέναντί τους. Αυτό δεν αφορά μόνο τους γκαρντ, αλλά τη συνολικά αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας, από τους περιφερειακούς μέχρι και τους ψηλούς».

inner

-Τη μονομαχία σου με τον Κάιλ Χάινς πώς τη βλέπεις; Είστε δύο εντελώς διαφορετικοί ψηλοί…
«Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ξέρω πως ο κόσμος του Ολυμπιακού τον εκτιμά πολύ από τη θητεία του στην ομάδα. Πρόκειται για έναν πολύ σταθερό παίκτη, που βοηθά την ΤΣΣΚΑ με πάρα πολλούς τρόπους, ειδικά στην άμυνα. Είμαστε πολύ διαφορετικοί, από τη σωματοδομή μέχρι και το στυλ παιχνιδιού, όμως πρόκειται για έναν πολύ καλό αθλητή, κομβικό για την ΤΣΣΚΑ».

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι πάντα δίπλα μας, ακόμη κι όταν χάνουμε. Είναι μέλος της ομάδας μας, μας βοήθησαν πάρα πολύ να φτάσουμε στο Final Four και ξέρουμε πως θα είναι κοντά μας και στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε περήφανους και χαρούμενους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x