Euroleague

Μην υποτιμάτε την Μπάμπεργκ στο σπίτι της!

Από την… κόλαση του -17 (29-46) στον παράδεισο. Η Μπάμπεργκ του Ζήση, που ήταν καθοριστικός σε 4η περίοδο και παράταση, επικράτησε 106-102 στο έξτρα πεντάλεπτο της Αρμάνι και διπλασίασε τις νίκες της!

Τι κι αν βρέθηκε στο -17 (29-46); Η Μπάμπεργκ έδειξε πως στο... σπίτι της μπορεί να κάνει «θαύματα», επικρατώντας 106-102 της Αρμάνι Μιλάνο και διπλασίασε τις νίκες της στην Ευρωλίγκα!

Το ματς



Οι δύο ομάδες πήγαιναν εξ’ αρχής χέρι-χέρι, με την Αρμάνι Μιλάνο να παίρνει προβάδισμα πέντε πόντων (4-9) δυόμιση λεπτά μετά την έναρξη του ματς χάρις σε καλάθι του Ραντούλιτσα. Ένα γρήγορο 7-0 των γηπεδούχων έφερε… τούμπα το παιχνίδι (12-9) αλλά δύο συνεχόμενα καλάθια από ΜΑκΛιν και Τζεντίλε έδωσαν εκ νέου κεφάλι στο σκορ στους Ιταλούς. Ο Τάιους Μίλερ απάντησε με τρίποντο για το νέο προβάδισμα των Γερμανών, το οποίο κράτησε μόλις για ενάμιση λεπτό με τον Ντράγκιτς να αναλαμβάνει δράση (15-17). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Αρμάνι μπροστά στο σκορ (18-21), χάρη σε ακόμη ένα καλάθι του ΜακΛιν.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μια… προσωπική μονομαχία ανάμεσα σε Σάντερς και Τζεντίλε, με τους δύο συμπαίκτες να πετυχαίνουν τους 18 από τους 25 συνολικά πόντους της Αρμάνι στο δεκάλεπτο. Με την έναρξη, λοιπόν, του β’ δεκαλέπτου ο Σάντερς έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στο +6 (18-24), με τον Ντράγκιτς μετά από τρία λεπτά παιχνιδιού να δίνει αέρα εννιά πόντων (22-31) στους φιλοξενούμενους. Η διαφορά έφθασε ακόμη και στους δεκαεπτά πόντους (29-46) για τους Ιταλούς, ωστόσο οι γηπεδούχοι με διαδοχικούς πόντους από Μίλερ και Μέλι κατάφεραν να κλείσουν τη διαφορά στο ημίχρονο στο -8 (38-46), ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι.

Ένα καλάθι του Ραντούλιτς στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά ξανά διψήφια τιμή, αλλά με ένα 5-0 οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και το έφεραν… τούμπα με τον Ραντόσεβιτς να σκοράρει πέντε σερί πόντους (52-49). Η Μπάμπεργκ είχε επιστρέψει από την «κόλαση» και πλέον έπαιζε στα ίσα το ματς για τη νίκη. Κατάφερε δε να ξεφύγει προσωρινά στο σκορ (60-54) αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα 8-0 πήραν ξανά κεφάλι και μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (61-64).

Στο τελευταίο 10λεπτο το παιχνίδι πήγαινε καλάθι-καλάθι. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι διατηρούσαν ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα δύο και τριών πόντων. Το ματς ήταν ροντέο, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς… χέρια! Ο Τάις με ένα δίποντο και 1/3 βολές και ο Μέλι με ένα τρίποντο έστειλαν τη διαφορά στο +5 για τους γηπεδούχους αλλά η Αρμάνι επέστρεψε ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, με τον Τζεντίλε να μειώνει στο καλάθι! Ο Ζήσης ανέλαβε δουλειά από τις βολές, ήταν απόλυτα εύστοχος και έδωσε αέρα στην ομάδα του (89-86) αλλά ο Τάις 14 δεύτερα πριν το φινάλε, έκανε ανόητο φάουλ στον ΜακΛιν στο τρίποντο, με τον Αμερικανό να ευστοχεί και στις τρεις και να ισοφαρίζει. Η τελευταία επίθεση βρήκε τον Ζήση να αστοχεί σε κοντινό jump shot και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι με τον Τάιους Μίλερ να σκοράρει 9 από τους 15 πόντους της Μπάμπεργκ, να φθάνει τους 27 πόντους συνολικά στο παιχνίδι και να οδηγεί την ομάδα του στην δεύτερη νίκη της στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη, η Αρμάνι έμεινε στις δύο νίκες, μετρώντας τρεις ήττες στα τρία τελευταία παιχνίδι.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x