NBA

Μήνυση των οικογενειών των θυμάτων από τη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι κατά της εταιρείας

Κινήθηκαν νομικά κατά της εταιρείας, αλλά όχι και του πιλότου.

Τα μέλη των οικογενειών τεσσάρων από τα οκτώ άτομα που σκοτώθηκαν στη συντριβή ελικοπτέρου από την οποία έχασαν τη ζωή τους ο Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του, Τζίτζι, κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας που είχε υπό την ιδιοκτησία της το αεροσκάφος. Όπως την κατηγορούν, τα λάθη και η αμέλειά τους οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Οι μηνύσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά την Κυριακή στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες. Υπενθυμίζεται πως προ δύο μηνών η χήρα του θρύλου των Λέικερς, Βανέσα, έκανε μήνυση στην εταιρεία Island Express Helicopters και τον ιδιοκτήτη της, ωστόσο εκείνη σε αντίθεση με την πρόσφατη αγωγή επέρριπτε ευθύνες και στον πιλότο, Άρα Ζομπαγιάν, που σκοτώθηκε επίσης στο δυστύχημα του Ιανουαρίου.

Μία μήνυση κατατέθηκε από τα δύο παιδιά του προπονητή μπέιζμπολ του Orange Coast College Τζον Αλτομπέλι και την σύζυγό του, που σκοτώθηκαν μαζί με την κόρη τους, Αλίσα, συμπαίκτρια της Τζίτζι Μπράιαντ. Άλλη μήνυση κατατέθηκε από τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της Κριστίνα Μάουζερ, που ήταν προπονήτρια στην ομάδα κοριτσιών της ακαδημίας του Κόμπι, όπου αγωνιζόταν και η κόρη του. Στο ίδιο δυστύχημα σκοτώθηκαν η Σάρα Τσέστερ και η κόρη της, Πέιτον, επίσης συμπαίκτρια της Τζίτζι Μπράιαντ.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας γύρω από τις συνθήκες του δυστυχήματος, δεν προκύπτουν σημάδια βλάβης στον κινητήρα του ελικοπτέρου. Το αεροσκάφος κινείτο μέσα σε ομίχλη με πολύ χαμηλή ορατότητα και προσέκρουσε σε βουνό, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες. Η Βανέσα Μπράιαντ στην μήνυσή της κατηγορεί τον πιλότο πως ήταν απερίσκεπτη η απόφασή του να σηκώσει το ελικόπτερο μέσα σε τέτοια ομίχλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x